Candidatul UDMR in colegiul 2 Cluj-Napoca pentru Senat, Eckstein Kovacs Peter, a tiparit un afis electoral in care apare alaturi de Barack Obama, Mona Lisa, Mozart si Madonna, in semn de protest fata de afisele candidatilor PDL in care apar persoane fara legatura cu alegerile parlamentare. Sloganul electoral al lui Eckstein Kovacs Peter este „Votează fain, votează Eckstein”.

Afisul a fost tiparit de Eckstein in semn de protest fata de afisele electorale ale candidatilor PDL in care apar persoane care nu au legatura cu alegerile parlamentare, cum este primarul Emil Boc sau presedintele CJ Cluj, Alin Tise, transmite Mediafax.

„Ideea este votul uninominal si mi se pare ca este cel putin fatarnicie, daca nu renuntarea la principiul uninominalului, cand te prezinti intotdeauna in poze de grup”, a declarat Eckstein in cadrul unei conferinte de presa, citat de NewsIn.

Senatorul a spus ca i se pare in regula daca pe un afis apare un candidat pentru Senat si doi candidati pentru Camera Deputatilor, daca colegiilor lor sunt aceleasi, insa fotografiile care includ si persoane care nu candideaza sunt o „intinare” a ideii de vot uninominal.

Afisele tiparite de Eckstein il arata pe acesta alaturi de presedintele ales al SUA, Barack Obama, de Mona Lisa, de compozitorul Wolfgang Amadeus Mozart si de cantareata Madonna si au mesajul "Voteaza omul, nu poza de grup", ultimele patru cuvinte fiind de culoare portocalie, precum si indemnul "Voteaza fain, voteaza Eckstein".

"I-am rugat pe cei patru sa imi fie tovarasi intr-o poza trucata. Mesajul nu este, insa, trucat: «Voteaza omul, nu poza de grup»", a spus candidatul UDMR, citat de Mediafax.