Prim-vicepresedintele PD-L, Theodor Stolojan, a declarat, luni, ca partidul sau isi propune sa impiedice falimentul intreprinderilor romanesti importante care nu au probleme cu clientii, dar pot ajunge in dificultate din cauza recesiunii economice, transmite NewsIn.

"Nu vom lasa sa cada nicio intreprindere mare din Romania care are clienti. Este vorba de cele care nu au probleme cu clientii, dar care sunt urmarite de niste rechini rapace din Romania care doresc sa le puna la pamant", a spus politicianul democrat-liberal. Stolojan a dat exemplul combinatului Oltchim Ramnicu Valcea care are piata de desfacere a produselor, dar ar fi vizata de oameni de afaceri care vor sa o cumpere la un pret de nimic.

Democrat-liberalii au discutat, luni, la sedinta Biroului Permanent National al partidului, pe marginea programului anticriza al partidului, "Economia pe maini bune". Sustinerea intreprinderilor romanesti este inclusa in programul PD-L.

"Vom urmari zilnic efectele crizei pentru ca, din pacate, semnalele din Statele Unite si Uniunea Europeana nu sunt incurajatoare", a declarat Stolojan.

Prim-vicepresedintele PD-L a avertizat ca firmele si populatia trebuie pregatite, "pentru ca problemele nu au incetat inca".

Stolojan a precizat ca, in cazul in care va ajunge la guvernare, PD-L va implementa o serie de masuri printre care: subventionarea pretului ingrasamintelor chimice, reducerea accizei la motorina, un program de investitii ale statului in reabilitarea termica a blocurilor.

Democrat-liberalul a respins atat propunerea lui Tariceanu, de acordare a unei prime contribuabililor ce-si platesc taxele la timp, cat si ideea avansata de Geoana, aceea a unei amnistii fiscale.

"Nu procedam ca Tariceanu care doreste ca celor care respecta legea in Romania sa li se acorde o reducere a impozitelor si respingem categoric amnistia fiscala pentru cei cu averi ilicite, pentru ca la asta s-au gandit cei care l-au sfatuit pe Geoana. O guvernare PSD inseamna albirea hotilor, a celor cu averi ilicite, cu conturi in strainatate. Ei nu-si pot cheltui averile pe care Mircea Geoana vrea sa le albeasca. PSD nu e partidul saracilor, e partidul saraciei", a afirmat politicianul democrat-liberal.