Liderul democrat-liberal Theodor Stolojan a fost sambata in Dolj, in colegiul in care candideaza Mircea Geoana, unde a declarat despre liderul PSD ca nu merita sa fie nici macar parlamentar, daramite prim-ministru, transmite NewsIn.

Theodor Stolojan a mers sambata in judetul Dolj, la Dabuleni, considerat fieful liderului PSD, pentru a vorbi oamenilor despre programul de guvernare al PD-L. Stolojan n-a ratat insa momentul pentru a arunca sageti si catre Mircea Geoana, despre care a spus ca "nu merita sa fie nici macar in Parlament, daramite in functia de prim-ministru", dar si catre PSD.

„De cate ori PSD-ul a spus ca vrea sa faca un partid mai bun, a scos in fata aceeasi oameni urmariti de DNA, care fug de justitie ca dracu’ de tamaie... Nastase, Mitrea si altii“, a spus Stolojan, care a adaugat ca liderul PSD a inceput deja sa incalce legea, deoarece la sfarsitul mitingurilor electorale ofera mici si bere alegatorilor.

In timp ce Stolojan vorbea in sala, in fata caminului cultural din Celaru au aparut mai multe persoane imbracate in rosu, care au afisat un banner pe care scria „Mircea Geoana - prim-ministru“. Din acest motiv, democrat-liberalii au apelat la politistii din localitate, insa acestia le-au spus ca nu pot face nimic, deoarece banner-ul nu este amplasat, ci este tinut in mana de simpatizantii PSD, iar acest lucru nu contravine niciunei legi. Totusi, politistii au decis sa ramana acolo pana la finalul vizitei lui Theodor Stolojan pentru a preintampina eventuale incidente.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, aflat la Roman, a replicat ca Theodor Stolojan nu va fi desemnat premier de presedintele Basescu nici daca PD-L castiga alegerile si l-a numit pe liderul democrat-liberal "listac" in Parlamentul European si "cavaler ratacitor" fara colegiu.

"Vad ca dl. Stolojan, cavalerul ratacitor fara de colegiu, cel care a fugit de confruntarea cu electoratul roman, a preferat sa se duca listac in Parlamentul European, se plimba prin colegiul meu si da declaratii fulminante de la Dabuleni", a comentat liderul social-democrat afirmatiile pe care le-a facut la adresa sa prim-vicepresedintele PD-L. Geoana a adaugat ca Stolojan nu va fi numit de presedinte premier, sugerand ca Traian Basescu va repeta scenariul din 2004 si nu-i va permite acestuia sa ocupe o functie pentru care a fost desemnat.

"Poate dl Stolojan e candidatul dlui Flutur si al lui Pinalti, al acestei falange corupte democrat-liberale, dar in mod cert Stolojan nu va fi premier nici daca PD-L va castiga alegerile. E o propunere neserioasa, un iepure lansat la inaintare ca in 2004 si poate mai varsa dl. Basescu o lacrima gingasa dupa alegeri cand va trebui sa propuna iar pe altcineva", a mai spus presedintele PSD, refuzand sa spuna cine de la PD-L ar putea fi preferat de presedinte.

Despre Stolojan, Geoana a mai spus ca e "un om al trecutului", care a condus Romania intr-o perioada de dezastru, ca a "nenorocit" economia republicii Moldova cand era responsabil la Banca Mondiala pe aceasta tara si ca a dus la faliment inclusiv fabrica de anvelope Tofan, fiind actionat in judecata de 780 de fosti muncitori.