Biroul Electoral Municipal Bucuresti (BEM) a decis, vineri seara, resigilarea tuturor buletinelor de vot ce urmau sa fie distribuite in colegiile din Bucuresti si retiparirea de catre Prefectura a celor 8.400 de buletine de vot gresite din colegiul 1 pentru Camera Deputatilor, a declarat pentru NewsIn, presedintele BEM, Alin Visan.

Presedintele BEM a mai precizat ca, vineri seara, s-a convocat de urgenta o intrunire a tuturor presedintilor de oficii electorale din Capitala, care au la dispozitie doua zile pentru a verifica toate buletinele de vot si a da un verdict in acest sens. La acest proces vor asista si prefectul, primarii de sector si Jandarmeria, acestei din urma institutii fiindu-i solicitata protectia buletinelor de vot.

Reprezentantul PD-L in BEM, Marian Zlotea, a declarat pentru NewsIn ca Oficiul Electoral sector 1 a descoperit vineri 8.400 de buletine de vot gresite ce urmau a fi distribuite in colegiul 1 din Bucuresti, acest numar de buletine gresite rezultand in urma verificarii unui singur balot.

Potrivit procesului-verbal redactat de Oficiul Electoral sector 1 in momentul desigilarii pachetelor de vot ce urmau sa fie trimise BEM, celor 8.400 de buletine gresite le lipseau pagini sau erau tiparite gresit. De asemenea, au fost gasite buletine vot de la Senat amestecate cu cele de la Camera Deputatilor, iar in cazul unui pachet, buletinele de vot pentru Senat erau diferite fata de macheta afisata la BEM, astfel aceste buletinele contineau 16 pagini, in loc de 8, iar numerotarea paginilor era eronata.