Presedintele PSD, Mircea Geoana, a adresat o invitatie liderilor partidelor politice, guvernatorului BNR si specialistilor din economie la o reuniune pentru a gasi solutiile la actuala criza, transmite NewsIn.

Liderul social-democrat a declarat ca aceasta intalnire ar putea avea loc saptamana viitoare si si-a exprimat speranta ca in urma acestor discutii va rezulta "o comisie nationala de intelepti" care sa vina cu solutii "serioase, neelectorale pentru Romania".

Declaratia lui Geoana a fost facuta la Botosani, in timpul unui miting electoral.

Presedintele PSD l-a acuzat pe premierul Tariceanu ca ar fi de vina pentru ca Romania este in criza si ca ar fi responsabil de saracia din Moldova, care plaseaza aceasta regiune in topul celor mai neajutorate din Romania. "Domnule prim-ministru Tariceanu, aceasta criza este opera dumneavoastra. Nu criza din Europa sau America au adus Rominia in criza, ci incompetenta si scandalul pe care le-ati avut cu partenerii dumneavoastra de la PD-L si cu presedintele Basescu", a declarat Geoana.

Liderul social-democrat a mai afirmat ca "PSD va impune vointa poporului prin toate mijloacele posibile", facand referire la situatia creata dupa alegerile din 2004, cand presedintele Basescu l-a numit premier pe Calin Popescu Tariceanu (Alianta DA), desi PSD ocupase primul loc la partide.