Cantareata Dida Dragan, candidatat PNL pentru Senat in colegiul nr 3, isi imparte cantecele in timpul campaniei "door to door" si vorbeste mai putin de proiecte politice. Dida Dragan a mers din usa in usa joi seara prin Colentina. O brosurica si cd-ul cu noul sau album, asta le-a oferit cantareata oamenilor care deshideau usile. In ceea ce priveste proiectele politice nici o vorba.

Insotita de echipa de campanie Dida Dragan asteapta la usile blocurilor cu interfon sa iasa sau sa intre cineva pentru accesul in cladire. Apoi ia liftul pana la ultimul etaj si bate din usa in usa pentru a-si face cunoscuta intentia de a candida.

Din lift iese un locatar. Dida Dragan il abordeaza, se prezinta si ii inmaneaza CD-ul.

- Candidati la Senat. Si ce faceti? Le faceti cate un cantec acolo?

- Nu, le fac o vorba care vine din inima si care nu va minte...

- Pai, mai stiti? Ii faceti sa adoarma pana la urma..

- Nu cred

- Bine, va doresc succes.

Fara nici un discurs politic, fara a prezenta proiectele politice si ce intentioneaza sa faca din functia de senator, Dida Drgana imparte CD-uri, multumeste si merge mai departe. Oamenii o recunosc, spun ca o respecta si ca o admira, insa nici un cuvant despre politica sau despre intentia de a o vota pe cantareata din anii '90 care aparea pe ecranele televizoarelor.

- Cine este? Se aude din spatele usii

- Om bun, doamna! spune Dida Dragan

Usa se deschide si in prag apare o gospodina care pregatea masa.

- Sunt Dida Dragan, doamna si am venit sa va ofer un cd cu noile mele melodii si sa va spun ca eu candidez pentru Senat

- Aaaa multumesc, dvs sunteti? Nu va recunosteam cu caciula in cap. Imi face mare placere domna sa va cunosc, intotdeauna v-am ascultat cu placere. Va multumesc

Pe CD-ul electoral, cap de lista al melodiilor este "Imnul PNL" si un mesaj venit din partea cantaretei.

"Stiu ca scena politica este altfel decat scena pe care se exprima un artist dar, in acelasi timp, exista si unele asemanari - trebuie sa-i intelegi pe oameni, sa le simti nevoile si aspiratiile, trebuie sa le oferi ceea ce asteapta de la tine, trebuie sa nu ii minti" -este mesajul electoral pe care Dida Dragan il transmite o data cu melodiile cantate.

In ce priveste proiectele politice, pe brosura care insoteste CD-ul sunt trecute cateva idei la general: "Vreau garantarea dreptului de proprietate sa fie real, vreau sa sustin cultura si artele, Vreau un trai mai bun pentru romani".

Pe banerele si afisele expuse in oras este trecut si un numar de telefon la care cetateanul care are probleme sau vrea sa fie informat este invitat sa sune. Insa numarul de telefon nu este functional. Staff-ul de campanie al Didei Dragan a declarat ca numarul nu este valabil din motive tehnice.

Potrivit sefului de campanie, Liviu Popescu, candidata PNL pentru Senat a facut campanie din usa in usa luand la rand fiecare straduta din colegiul in care candideaza.