Presedintele Traian Basescu a afirmat, vineri, ca s-a tinut de promisiunea facuta la inceputul saptamanii - seful statului spune ca a inceput deja sa circule cu un automobil Dacia Logan, iar atunci cand a mers la cumparaturi, a ales numai produse romanesti: "Am cumparat produse romanesti si le-am gasit usor. E o minciuna ce se spune la televizor, ca 80% din produsele din supermarket-uri sunt straine. Peste 80% din produse sunt romanesti", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a vizitat, vineri, societatea UPETROM Ploiesti, si va mai merge, in aceeasi zi, la fabrica Nokia de la Jucu, din judetul Cluj si la combinatul Mechel din Campia Turzii.

Saptamana aceasta, Traian Basescu a efectuat o serie de vizite la marile companii din tara. Astfel, presedintele s-a aflat luni la uzina Dacia Pitesti si combinatul Oltchim Ramnicu Valcea, unde a discutat despre posibile solutii pentru contracararea efectelor crizei economice si asigurarea locurilor de munca, precum si la Uzina Ford de la Craiova pentru a se interesa de evolutia investitiilor. Presedintele Traian Basescu a fost apoi, miercuri, în vizita la Combinatul ArcelorMittal din Galati, la santierul Naval Damen si la santierele navale din Mangalia si Constanta.

El a anuntat, vineri, ca va organiza o conferinta de presa pentru a prezenta concluziile seriei de vizite la marile companii din tara.