In prima jumatate din perioada legala a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie, o parte din productiile prin care candidatii au crezut ca se promoveaza n-au reusit decat sa starneasca rasul alegatorilor. Noul sistem de vot a adus romanilor discursuri despre Isus Cristos si imnuri cantate de manelisti, clipuri copiate, afise cu porecle si campanii de neinteles.

Pana in acest moment, doi candidati au ales sa faca apel la spiritul religios al romanului: Petrica Preda, candidat PRM intr-un colegiu bucurestean, si Mircea Capusan, candidat PNL intr-un colegiul din Cluj Napoca.

Luminita Anghel, cantareata care candideaza din partea PSD pentru un loc in Parlament, a ales sa lanseze online un clip inspirat dintr-o campanie pro-vot desfasurata in SUA in aceasta toamna. In cazul american, in clip apar vedete de la Hollywood, nu candidati. Pe blogul sau de campanie, Luminita Anghel a afirmat ca "am dorit sa il realizam si in Romania impreuna cu artisti consacrati, pentru a indemna cetatenii sa iasa la vot, dar din pacate colegii mei nu au raspuns invitatiei noastre".

Unul din clipurile campaniei americane Imitatia

PD-L a reusit insa sa supraliciteze si sa implice intreg partidul intr-o miscare strategica ilara. Imnul de campanie al formatiunii politice a fost adaptat pe ritmuri de manele, probabil pentru o cat mai buna acoperite a intregului spectru de alegatori.

Nici materialele tiparite pentru promovarea candidatilor nu duc lipsa de exemple hazlii:

  • Un PD-L-ist si-a trecut porecla, Bula, pe afise (sursa)
  • Fratele primarului din Constanta, candidat PSD, si-a facut afise intr-o salopeta proaspat scoasa din ambalaj, aratand ca vrea sa termine autostrada, in timp ce Radu Mazare are in maini un proiect pe care e desenata o vila cu doua nivele. (sursa)
  • Dan Diaconescu apare pe bannerele unei candidate PNG. (sursa)
  • PSD a furat si adaptat mesajul electoral al PD-L. (sursa)
  • Un liberal din Botosani s-a declarat Gelu strajeru'. (sursa)
  • Altul, tot liberal, din Cluj, a facut afise in care o batrana cu naframa spune "Sunt Marius Nicoara". (sursa)