Liderul PDL, Emil Boc, sustine ca alianta PSD-PC vrea sa il suspende din functie pe Traian Basescu, Dan Voiculescu sa fie presedinte al Senatului, iar din postura de presedinte interimar sa il numeasca pe Mircea Geoana premier, realizand astfel amnistia fiscala a celor care au furat bani publici, anunta Mediafax.

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sambata, la un miting electoral organizat in comuna Snagov, ca planul PSD-PC de a-i amnistia pe cei care au furat banii publici are cativa pasi strategici.

Astfel, mai intai il vor suspenda din functie pe seful statului, Traian Basescu, dupa care il vor alege pe liderul conservator, Dan Voiculescu, in functia de presedinte al Senatului. Voiculescu va ocupa automat si functia de presedinte interimar al Romaniei.

Ulterior, Dan Voiculescu, conform prerogativelor constitutionale conferite presedintelui interimar, il va desemna ca premier pe presedintele PSD, Mircea Geoana.

Conform lui Boc, Geoana va realiza, la acel moment, ceea ce a promis: amnistia fiscala a tuturor celor care au furat banii publici, scutirea de impozite a acestora.

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, la B1Tv, ca Hrebenciuc, Voiculescu, Tariceanu si Geoana pregatesc o noua "lovitura de stat" dupa alegeri, referindu-se la o eventuala noua suspendare din functie a presedintelui, daca acesta nu va desemna, dupa alegeri, premierul stabilit de ei.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, vineri, in cadrul unei intalniri cu studentii Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, ca social-democratii analizeaza posibilitatea introducerii, dupa alegeri, a unei amnistii fiscale limitate pentru cei ce-si aduc veniturile in legalitate.

Boc a declarat, sambata, ca propunerea liderului PSD Mircea Geoana privind amnistia fiscala, dupa alegeri, reprezinta doar o "invitatie la coruptie" si un mesaj catre firmele care dau bani PSD si PNL in campanie.