Scandalul afiselor ilegale continua. PD-L il acuza pe Marian Vanghelie de incalcare a legii deoarece refuza sa schimbe panourile electorale care pirateaza sigla si sloganul democrat-liberalilor desi Biroul Electoral Central a decis inca de joi, printr-o sentinta definitiva, inlaturarea lor. Reprezentantii Politiei sustin ca legea nu le permite sa dezlipeasca afisele, dar ca au notificat companiile de advertising cerandu-le sa puna in aplicare decizia BEC. Primarul sectorului 5 n-a putut fi contactat.

Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti a solicitat primariilor de sector si Politiei Municipiului Bucuresti sa inlature banerele publicitare ale PSD care copiau sloganul electoral al PD-L “Ei cu Ei, Noi cu Voi”.

“Avand prin urmare caracter executoriu, va solicitam punerea ei in aplicare prin inlaturarea si oprirea de la difuzare a tuturor materialelor de propaganda electorala prin care Alianta PSD-PC foloseste sigla si insemnele elctorale ale PD-L”, se arata in nota trimisa de BEM Bucuresti catre Politia capitalei. BEM a respins joi seara contestatia depusa de PSD-PC la o decizie anterioara prin care autoritatea electorala a decis ca bannerele partidului care copiaza sloganul PD-L “Ei cu Ei, Noi cu Voi” sunt ilegale si trebuie inlaturate.

PD-L: "Panourile trebuiau demontate de ieri"

Reprezentantii PD-L sustin ca nici la 24 de ore dupa ce BEM a emis decizia panourile nu au fost demontate. “Aceste panouri ar fi trebuit demontate inca de ieri deoarece BEM a dat o decizie definitiva. Dar asa cum ne-a obisnuit deja primarul Vanghelie refuza. Noi am facut toti pasi legali. Daca nu vor fi date jos nici in urmatoarele zile vom continua sa solicitam BEM sa ceara autoritatilor sa puna in aplicare decizia”, a declarat Gabi Parvu, seful de campanie al PD-L pe sectorul 5. El a explicat ca aceste panouri ar fi trebuit demontate de catre Primaria Sectorului 5. Primarul Vanghelie nu a putut fi contactat pentru a explica aceasta situatie.

Bannerele PSD sunt inca prezente in centrul Capitalei si in special in sectorul 5. Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, a recunoscut ca bannerele au fost comandate de catre el si ca refuza sa le inlature. Pe de alta parte, reprezentantii Politiei Municipiului Bucuresti sustin ca agentii de politie nu sunt in masura sa demonteze bannerele in cauza.

“Am primit decizia BEM. Potrivit legislatiei noi am trimis o notificare catre companiile de advertising prin care le anuntam ca trebuie sa dea jos aceste afise publicitare. Potrivit legii noi putem face doar atat”, a declarat Christian Ciocan purtatorul de cuvant al Politiei Municipiului Bucuresti. Cat despre sanctiuni sau termenul pana la care bannerele sa fie inlaturate acesta a mai declarat: “Vom vedea ce se intampla. Politia nu da sanctiuni in acest caz”

Scandalul "Furam tot"

Scandalul panourilor piratate a inceput la finalul saptamanii trecute cand in sectorul 5 si alte zone din capitala au fost impanzite de afise publicitare care copiau sloganul PD-L. Mai exact panourile piratate aveau pus mesajul “EI cu Ei” sub sigla PD-L, iar mesajul “Noi cu Voi” era pus sub sigla PSD.

Luni, PD-L a sesizat BEM si a solicitat interzicerea bannerelor. In aceeasi zi BEM decide ca bannerele sunt ilegale. Marti, Marian Vanghelie, a recunoscut public ca bannerele au fost comandate de catre PSD si anunta ca le va inlatura numai dupa ce Biroul Electoral Central emite o decizie definitiva.

Vanghelie a anuntat ca oricum va modifica banerele si in loc de sloganul PD-L va folosi sloganul PSD cu Voi. Miercuri seara, afisele piratate ale PSD au fost stampilate cu mesajul “PSD furam tot”. In final, joi, Biroul Electoral Central respinge contestatia Aliantei PSD-PC, astfel decizia de inlaturare a afiselor piratate este de ieri irevocabila si executorie dar pana azi panourile n-au fost inlaturate.