Premierul Calin Popescu Tariceanu a renuntat la limbajul elegant si l-a adaptat la campania electorala. Liderul PNL l-a acuzat astazi la Cluj pe Emil Boc ca “vorbeste numai tampenii ca o moara stricata”. Ieri, premierul a rabufnit impotriva “scursorilor societatii” care apar la talk show-uri si debiteaza tot felul de enormitati". Transformarea s-a petrecut inca din august, cand Tariceanu s-a adresat sefului CNADR Dorin Debucean cu formula “fratele meu”.

"Il aud pe domnul Boc spunand numai tampenii ca banii se dau pe criterii politice. Vorbeşte ca o moara stricata şi nu ştie despre ce vorbeşte" (Tariceanu la Cluj, vineri 14 noiembrie 2008)

“Vad pe la anumite televiziuni talk-show-uri pe unde apar tot felul de indivizi, tot felul de as spune scursori ale societatii care debiteaza tot felul de enormitati si sunt lasati sa vorbeasca asa fara niciun fel de limita de bun-simt si cred ca polueaza o dezbatere politica care ar trebui sa fie concentrata pe solutiile pentru romani. Se discuta tot felul de nazbatii, de prostii care nu au niciun fel de legatura cu problemele cu care se confrunta romanul” (Tariceanu citat de Gandul, joi 13 noiembrie 2008)

"Uite-l şi pe Debucean! Sta la distanţa! E bine ca sta la distanţa. Ai vreo treaba cu proiectul asta cumva? Eh, nu pot sa cred! Ia vino încoace. Deci, fratele meu, vroiam sa vad un grafic de lucrari, o prezentare, ce aţi facut pâna acum, cât mai aveţi. Tu ce-ai venit aici? Pentru ce? Ca sa stai sa te uiţi de la distanţa?" (Tariceanu pe santierul de la Baneasa, 21 august 2008)