Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, vineri, in cadrul unei intalniri cu studentii Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir, ca social-democratii analizeaza posibilitatea introducerii, dupa alegeri, a unei amnistii fiscale limitate pentru cei ce-si aduc veniturile in legalitate, informeaza Mediafax.

Geoana a mai spus ca, pentru evitarea efectelor crizei financiare mondiale, nu este suficient un simplu plan anti-criza, ci este nevoie de "un adevarat big-bang", format din stimularea economiei pe termen scurt, investitii guvernamentale masive si o ampla reforma a statului.

Liderul PSD a vorbit, pe marginea acestui plan, despre intentia PSD de a subventiona dobanda pentru creditele IMM-urilor, de a elimina impozitul pe dobanda bancara pentru persoanele fizice si IMM-uri si de a garanta in totalitate depozitele bancare ale populatiei.

Geoana a precizat ca daca PSD va ajunge la guvernare va propune majorarea salariului minim pe economie la 1.000 lei, cresterea burselor la nivelul salariului minim, acordarea unei alocatii de 200 lei pana la varsta de 18 ani si majorarea pensiilor, pana la corelarea lor cu cosul minim de consum si salariul minim garantat.

Liderul PSD a vorbit si despre intentia de a reforma statul, el mentionand ca PSD doreste sa organizeze, in al treilea an al unei eventuale guvernari social-democrate, un referendum pentru modificarea Constitutiei.

De asemenea, Geoana a spus ca PSD va initia, daca va ajunge la guvernare, un pact intre toate partidele, pentru depolitizarea justitiei si administratiei publice.