Octavian Costache (Vivi) face pe site-ul sau o statistica legata de prezenta la voturile din plen a deputatilor. Potrivit datelor obtinute de pe site-ul Camerei Deputatilor, cel putin 70 de deputati au participat la mai putin de jumatate din votarile din timpul mandatului, recordul negativ fiind detinut de un ales din grupul UDMR. Singurul care si-a exprimat votul in cazul tuturor proiectelor din timpul mandatului este un deputat PD-L, urmat de unul al PNL, cu 99,65%. 195 dintre deputatii prezentati candideaza pentru un nou mandat in forul legislativ.

Desi a devenit deputat in luna august 2008, Haszmann Pál-Péter ar fi avut posibilitatea sa voteze de 290 de ori. Si-a exercitat aceasta obligatie in in doar 0,34% din cazuri.

In topul absentilor de la vot ii urmeaza Gheorghe Mirel Taloş (PNL), cu o prezenta de doar 9,33%, Borbely Laszlo (UDMR) - 9,55%, Daniela Buruiana-Aprodu (ex-PRM) - 14,21% si Petre Popeanga (PRM) - 17,35%.

In ceea ce-i priveste pe fruntasi, topul este condus de Valentin Rusu (PD-L), cu o prezenta de 100%, urmat de Adrian Alui-Gheorghe (PNL) - 99,65%, Dragos Gabriel Zisopol (minoritati) - 98,96%, Claudius Zaharia (PD-L) - 98,93% si Tudor Tanasescu - 98,92%.

Autorul statisticii a realizat si o comparatie cu prezenta la vot in House of Representatives din SUA. Din aceasta reiese ca aproape jumatate din deputatii romani au votat in cazul a mai putin de 70% din proiectele din timpul mandatului, in timp ce marea majoritate a membrilor din House of Representatives au votat pentru mai mult de 90% din proiecte.

Vezi intreaga statistica.