Autocarul de campanie al PSD ar fi fost avariat, duminica, de o sarma desprinsa din podul de la Otopeni, alti patru soferi semnaland in aceeasi zi la Politie lovirea masinilor din cauze similare, au declarat, marti, pentru NewsIn, surse judiciare.

Potrivit surselor, aceasta este concluzia preliminara a anchetatorilor, insa se asteapta in continuare rezultatele expertizelor in acest caz. De asemenea, politistii au reconstituit traseul autocarului de campanie al PSD, fiind facute cercetari la locul incidentului.

Ma mult, politistii nu au gasit urme de proiectil la locul producerii incidentului, in localitatea Otopeni, pe DN 1.

Reprezentantii PSD au facut o plangere telefonica luni, la ora 10:30, la ancheta participand ofiteri din cadru Institutului Criminalistic al IGPR si politistii ilfoveni.

Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, luni, ca este posibil ca PSD sa fi fost supravegheat in timpul actiunii de campanie din Prahova de duminica si crede ca atacul asupra autocarului a fost premeditat, fiind o incercare de a folosi violenta in campanie. Geoana a facut, totodata, un apel la politicieni sa faca o campanie "curata" si "fara bani murdari".

PSD va depune plangere la Politie dupa ce autocarul de campanie a fost atacat duminica la Otopeni, a declarat, luni, deputatul Gabriel Oprea, care sustine ca atacul a fost provocat de focurile unei arme cu aer comprimat.

"S-a tras probabil cu o arma cu aer comprimat. Azi se face constatarea", a declarat liderul PSD Ilfov. De asemenea, soferul autocarului, Vasile Mihai, a declarat luni ca autocarul a fost atacat dupa ce a trecut de podul de cale ferata de la intrarea din Otopeni si ca presupusele focuri s-ar fi tras de pe pod. El a mai spus ca o lovitura a afectat partea de sus a masinii, acoperisul, iar alte cateva au actionat asupra parbrizului.

Soferul a mai spus ca nu avea cum sa opreasca sa vada ce s-a intamplat pentru ca "traficul era bara la bara". Tododata, acesta a mai declarat ca de la intrarea in Otopeni, autocarul ar fi fost urmarit de un Mercedes si o masina de teren.

Accidentul a avut loc duminica seara in jurul orei 18:30, la Otopeni, pe DN1. In autocar se aflau presedintele PSD Mircea Geoana, cativa dintre consilierii sai si ziaristi, care se intorceau in Capitala dupa o deplasare electorala in Prahova, ultima oprire fiind la Ploiesti.