Parcul Titan, sectorul 3, PD-L a organizat duminica dimineata un campionat de fotbal. Moment maxim pentru candidatii PD-L din sectorul 3. Vasile Blaga si-a adus aminte ca a jucat volei si ca e bine sa zambesti pentru camerele de filmat. Dupa ce si-a urecheat un coleg de partid, Liviu Negoita, a facut o demonstratie de driblinguri. Sulfina Barbu a rezolvat pe loc problemele de mediu ale sectorului 3. Totul in lumina reflectoarelor. In spatele camerelor de filmat, trepadusii partidului organizau sincroanele, aliniau simpatizantii si pregateau plasele electorale.

La fel ca si la matineurile din divizia B, cateva zeci de geci portocalii misuna pe langa doua miniterenuri de fotbal din parcul Titan. De pe un deal mic, coboara incet Vasile Blaga, insotit de fostul ministru al Mediului, Sulfina Barbu, si alti candidati mai marunti ai PD-L. Este intampinat cu o intrebare: “Da` Udrea unde e? Cam amorteala aici domnu` Blaga. Trebuia sa vina si ea sa mai anime petrecerea”, spune o voce dintre zecile de geci portocalii. Evident, facea referire la scandalul dintre Elena Udrea si Luminita Anghel. Blaga continua printre baloanele portiocalii.

Blaga primeste mingile la fileu

Un simpatizant ii taie calea fostului ministru al Internelor. “Domnu` Blaga, stiti eu sunt... Am facut...”, incearca barbatul sa ii spuna liderului PD-L. Blaga trece pe langa el, aplecand usor capul. Tasneste spre echipa Tv a postului Realitatea. “Buna, ce faceti, cum merge?”, ii intampina secretarul general al PD-L. Urmeaza un interviu scurt cu intrebari calduroase din partea reporterului: “Ce le promiteti cetatenilor din sector sau ce sporturi va plac?”. Blaga zambeste, promite parcuri mai mari si terenuri de fotbal mai multe. Apar si restul candidatilor impreuna cu staful de campanie care il are ca centru de greutate pe primarul sectorului 3 Liviu Negoita. Blaga isi aduce aminte ca e in campanie si revine in fata camerelor de filmat: “Eu am facut volei. E un sport mai elegant, dar cand dai la fileu se simte”

“Hai cu totii in spate sa se vada bine la filmare”

Camerele de filmat s-au inmultit: un site specializat pe subiecte de politica interna, Antena 1, un cameraman probabil angajat de partid si Realitatea TV. Blaga deschide campionatul de fotbal. Echipa de televiziune a postului Antena 1 ii filmeaza fiecare gest, fiecare dialog. In cortul portocaliu, amplasat langa terenul de fotbal se scot la lumina cupele aurite ce vor fi primite de castigatorii miniturneului de fotbal. Langa cupe apar si plasele cu daruri electorale. Intre timp unul dintre sefii de campanie, o femei inalta si uscativa, il abordeaza pe reporterul Antena 1. “Ioska, ia si tu un sincron cu Blaga”. Cameramanul filmeaza. In spate un pedelist se agita. “Hai cu totii in spate sa se vada bine la filmare”. Echipa de filmare misuna pe langa Blaga, asteaptand sa plece.

Driblinguri de campanie

La cativa metri de miniterenurile de fotbal Catalin Croitoru, candiatul democrat- liberal pe colegiul 10, se agita la un interviu in exclusivitate. “Da` problema e ca nu sunt destule parcuri amenajate. Nu sunt spatii de joaca, nu sunt destule terenuri de fotbal”, spune cu zel candidatul, nestiind ca Liviu Negoita, primarul sectorului 3, are urechi lungi. Dupa interviu Negoita se apropie de acesta. “De ce ai spus ca nu sunt destule locuri de joaca la mine in sector?”, il dojeneste Negoita. Fara sa mai astepte un raspuns primarul intra pe terenul de fotbal si se descarca facand cateva driblinguri. Incheie demostratia si pleaca, evident iritat: “Da... Hai gata, am plecat. Salutare !”

La doua strazi se fura garduri metalice

11:40, se termina primul meci. Blaga este chemat sa imparta premiile si sa se pozeze. Din nou camerele de filmat se concentreaza pe doi metri patrati. Blaga pleaca pe acelasi deal de pe care a venit. Pleaca si camerele de filmat. Sulfina Barbu este intoarsa din drum de o reporterita si un cameraman. “Doamna Barbu, suntem in campanie electorala. Spuneti-ne ce veti face pentru colegiul dumneavoastra? Haideti sa vorbim si cu cetatenii sa vedem ce probleme au”, isi incepe reporterita materialul de campanie. Undeva la cativa metri, un pensionar urmareste atent scena. Imbracat intr-o geaca gri si cu o sapca maro in cap, batranul este nemultumit. “Ce sa spun, mare manifestatie. In timp ce ei fac tumbe pe aici, la doua strazi se fura gardurile de la parculete. Asta sa ii spuna Sulfina Barbu lui Negoita. Nu e bine dom`le”, spune barbatul, dupa care pleaca.