Rosu-portocaliu - o combinatie nepotrivita in moda, dar si in politica. La intrarea in parcul Moghioros din Drumul Taberei, culorile PSD PD-L s-au intalnit fata in fata. Mai exact, contracandidatele Luminita Anghel si Elena Udrea si-au programat actiuni electorale in aceeasi locatie si la aceeasi ora. Staff-urile de campanie ale celor doua candidate in colegiul 25 au avut o mica altercatie, care s-a soldat cu avertisment din partea politiei comunitare. In schimb, cetatenii din Drumul Taberei au fost nepasatori la incident si au profitat din plin de micile cadouri si de spectacolele oferite de ambele partide.

La ora 11 dimineata, la intrarea in parcul Moghioros si-au facut aparitia staff-urile de campanie ale PSD si PD-L. Oamenii imbracati in rosu au fost primii care au trecut la actiune si au inceput sa imparta brazi si puieti de copaci. Trecatorii s-au imbulzit sa puna mana pe cati mai multi puieti ca sa-i planteze fie in fata blocului, fie pe alei.

La cativa metri distanta, oamenii imbracati in portocaliu din staff-ul PD-L imparteau plase goale, pixuri si brichete...si aici.... imbulezeala mare, electoratul se impingea sa primeasca "oferta" PD-L.

Altercatie intre staff-urile "rosii" si "portocalii"

Candidata PSD in colegiul 25, Luminita Anghel, insotita de fiul sau si sefa de campanie, si-a facut aparitia in multime, suparata foc. La intrarea in parc, membrii celor doua staff-uri de campanie, rosii si portocalii, s-au amestecat impartind pliante si calendare, facand chiar schimb de materiale intre ei.

Intr-un colt, un "rosu" si un "portocaliu" discutau in contradictoriu si se acuzau reciproc ca saboteaza campania electorala a candidatilor pe care ii reprezentau. De la discutia in contradictoriu nu a fost decat un pas pana la jigniri. Intr-un acces de nervi, pedelistul l-a impins pe interlocutor.

De aici a inceput un adevarat circ. Pesedistul a strigat: "Sa vina politia, dom'ne, m-a atacat, mi-a dat un cap in gura". Politia comunitara care supraveghea zona i-a amendat pe ambii membrii de partid. Situatia s-a calmat imediat, iar staff-urile si-au vazut de treaba lor.

Dupa incident, Luminita Anghel a vorbit cu cativa cetateni si admiratori, a facut declaratii presei, trecand la acuzatii impotriva staff-ului contracandidatei sale. Anghel a acuzat-o pe Elena Udrea si pe primarul Cristian Poteras ca i-au sabotat actiunea electorala.

In programul candidatei PSD era anuntat un spectacol pentru copii cu un teatru de papusi la ora 11:00. Anghel a declarat presei ca primarul sectorului 6 i-a interzis inceperea la ora stabilita in program, obligand-o sa amane spectacolul dupa ora 15:00 pe motiv ca si Elena Udrea are activitate.

De altfel, spectacolul pentru copii oferit de candidata PSD a fost amanat, acesta incepand dupa ora 14:30.

Luminita Anghel si Elena Udrea - "Local Kombat"

Luminita Anghel a continuat acuzatiile la adresa lui Poteras, declarand ca acesta "i-a pus bete in roate" si cu amplasarea scenei pentru concertul de la ora 19:00. "Desi aveam autorizatie de la primarul general pentru desfasurarea activitatii electorale in parcul Moghioros, staff-ul tehnic angajat pentru ridicarea scenei a intampinat greutati inca de vineri noapte pentru ca nu li s-a permis sa ridice scena.

In aceasta dimineata, gardienii publici le-au explicat celor de la montaj ca este interzisa amplasarea scenei in apropierea chioscului in care urma sa cante fanfara angajata de Elena Udrea. Prin urmare staff-ul tehnic a mutat scena intr-un alt loc indicat de catre gardineii publici, fapt care a dus la întarzierea actiunii", a acuzat Luminita Anghel

In timp ce Luminita Anghel facea declaratii la televiziuni, contracandidata sa, Elena Udrea, si-a facut aparitia in parcul Moghioros. Evitand contactul cu Anghel, Udrea a intrat in parc insotita de staff-ul de campanie care impartea cetatenilor de pe banci fulare si caciuli, baloane, calendare si ....mingi antistres.

Intrebata de presa cum raspunde la acuzatiile Luminitei Anghel, Udrea a declarat ca are autorizatie pe zona parcului pana la sfarsitul campaniei. "Va rog din suflet, pentru ceea ce spune contracandidat mea, va rog sa contactati staff-ul de campanie.

Noi avem autorizatie si facem aceste actiuni inca de acum o luna si jumatate. Nu m-am ocupat personal de organizarea activitatii, staff-ul meu o face. Cred ca ar fi interesant de vazut daca este normal sa se amplaseze o scena pe spatiul verde. Noi avem autorizatie si suntem strict pe aleile parcului, nu pe spatiul verde", a replicat Udrea.

Purtatorul de cuvant al PD-L sector 6, Cristin Hrituc, a declarat ca evenimentul electoral al democrat -liberalilor avea autorizatie pentru ora 11.00, in timp ce PSD avea pentru ora 18.00. "In lege se precizeaza ca nu se pot desfasura doua actiuni simultane in acelasi loc ale unor partide diferite. Va sigur ca nu au existat incidente, ci doar unele tensiuni intre simpatizanti", a declarat Hirtac.

PSD si PDL - activitati electorale trase la indigo

Potrivit unui comunicat remis vineri, Hotnews.ro, candidaţii PSD+PC din sectorul 6, Luminita Anghel si Marie-Anne Rose Juganaru, aveau programate, sambata, in Parcul Moghioros actiuni cu ocazia Sfintilor Mihail si Gavril.

In programul remis presei erau trecute activitati care incepeau la ora 11:00 - un spectacol dedicat copiilor din sectorul 6, la prânz- pensionarii erau invitati sa asculte un concert de fanfara, ora 19.00 - concert Mandinga, Smiley si Simplu, Proconsul si Directia 5.

Pe de alta parte, staff-ul Elenei Udrea au trimis tot vineri un comunicat de presa, in care se anunta programul pentru sambata: ora 12.00 - teatru de papusi, clovni, baloane, ora 13.00 - spectacol cu muzica de fanfara, urmand sa fie oferite prajituri cu ocazia zilei Sfintilor Mihail si Gavril la Foisorul din Parcul Drumul Taberei, ora 14.00 - premierea castigatorilor campionatului de table in Parcul Drumul Taberei.

Cetatenii, interesati de cadourile oferite atat de PD-L, cat si de PSD

Cetatenii din sectorul 6 nu au venit in numar mare la activitatile anuntate cu tam-tam de catre cele doua partide. Doar mamicile care isi plimbau copii in parc si pensionarii care stateau pe banca au fost interesati de actiunile lui Anghel si Udrea. De altfel, pe alei erau mai multi membrii simpatizanti decat cetatenii simpli atrasi de evenimente. Totusi, pensionarii si copii au fost cei mai interesati de atentiile candidatilor.

Fularele, caciulile, pixurile, brichetele, calendarele si mingile antistres oferite de PD-L i-a facut pe pensionari si trecatori sa se impinga pe alei in speranta ca pot strange cat mai multe. Copii atrasi de baloanele colorate si de clownii care faceau diverse figurine din acestea au fost incantati. Elena Udrea le-a oferit un mic spectacol de muzica si dans si i-a premiat pe copii cu masinute, jocuri si portocale.

La randul sau, Luminita Anghel a organizat acelasi gen de spectacol cu clowni si papsui si le-a oferit baloane colorate si prajituri Magura. Dupa ce partidele si-au epuizat stocurile de materiale promitionale si cadouri, forfota din parc s-a stins iar candidatii n-au mai prezentat nici un interes.