Infiintarea unei universitati pentru pensionari, a unui club al simpatizantilor echipei Steaua si sponsorizarea unei asociatii de surzi din Oradea sunt principalele proiecte ale candidatilor PNG-CD Bihor. Trei candidati ai PNG-CD la parlamentare si-au prezentat, miercuri, proiectele cu care vor sa atraga electoratul si au vorbit despre religie si politica, relateaza Agerpres.

Presedintele PNG-CD Bihor, Gheorghe Pintea, Valeriu Deaconescu si avocatul Petru Trif au anuntat ca sunt "angajati in slujba comunitatii" si sponsorizeaza anual deplasarea unei echipe a Asociatiei surzilor din Oradea la o competitie internationala sportiva, care se desfasoara la Viena.

Cei trei candidati au vorbit si de proiectele pe care vor sa le dezvolte daca vor fi alesi parlamentari: o universitate pentru pensionari si un 'club al stelistilor'. Trif a declarat ca, la "clubul stelistilor", membrii PSD, porecliti de acesta 'cainii rosii', vor fi provocati la un "meci pe viata si pe moarte.

Candidatii au vorbit si despre religie, comunicand presei convingerile lor conform carora in politica trebuie respectate cele 10 porunci din Biblie, cu atat mai mult cu cat romanii au cea mai mare incredere in Biserica si Armata.

"Politica nu are nicio sansa fara morala crestina", a declarat avocatul Petru Trif.

La alegerile uninominale din 30 noiembrie, PNG-CD Bihor are candidati in toate cele noua colegii pentru Camera Deputatilor si in cele patru pentru Senat.