Guvernul Tariceanu este mai periculos decat criza economico-financiara internationala, deoarece masurile pe care le ia provoaca greve, a afirmat, miercuri, la Cluj, liderul PD-L, Emil Boc, citat de NewsIn. "Guvernul Tariceanu este mai periculos decat criza economica, pentru ca este o calamitate naturala. Este o calamitate pentru ca, pe de-o parte, a reusit sa invrajbeasca diverse categorii sociale, iar pe de alta, a reusit sa scoata in strada categorii de functionari si oameni care, altfel, ar fi stat la locul lor, daca era o guvernare eficienta si in interes general, nu de grup”, a declarat Emil Boc, care a descris Guvernul Tariceanu drept "ultima calamitate a acestui an".

Presedintele PD-L spera ca motiunea de cenzura depusa de partidul sau sa-i "trezeasca" pe parlamentarii PSD si PNL, acum, in ultimul moment. “Sper ca, pana la urma, acest guvern care a sfidat tot ceea ce se putea sfida in tara, pleaca mai repede acasa, acolo unde ii este locul, in opozitie si in istorie”, a afirmat Emil Boc.

Motiunea de cenzura a PD-L, intitulata "Educatia ramane, Guvernul pleaca", solicita demisia Cabinetului Tariceanu pentru ca "ignora drepturile cetatenilor" si "genereaza o criza sociala de proportii". Democrat-liberalii solicita in textul motiunii de cenzura retragerea increderii cu care a fost investit Cabinetul Tariceanu II, "care sfideaza o lege votata in unanimitate de Parlamentul Romaniei, ignora drepturile cetatenilor acestei tari si genereaza o criza sociala de proportii".

Textul aminteste ca legislativul a votat in unanimitate majorarea salariilor profesorilor, initiativa ce a devenit lege in urma promulgarii de catre seful statului. "Aceasta lege nu constituie o pomana electorala asa cum o prezinta actualmente Guvernul, ci o forma de reparatie morala si financiara acordata uneia dintre cele mai importante categorii profesionale din Romania", se arata in textul motiunii de cenzura a PD-L.

Social-democratii s-au declarat impotriva ordonantei de urgenta a Guvernului de amanare a intrarii in vigoare a cresterilor salariale de 50% pentru cadrele didactice, dar ca nu vor vota motiunea de cenzura a PD-L.