PD-L cere ca ordonanta de blocare a majorarii salariilor profesorilor sa fie blocata saptamana aceasta in Parlament, a declarat, luni, liderul democrat-liberal Emil Boc. "Daca cei care au votat majorarea in Parlament vor ramane consecventi si vor bloca aceasta ordonanta, lunea viitoare, salariile cadrelor didactice ar putea fi majorate", a afirmat el, adaugand ca "Guvernul raspunde politic in fata Parlamentului, potrivit Constitutiei. Guvernul ori aplica legea, ori isi da demisia".

Cele mai importante declaratii ale lui Emil Boc:

  • "Daca cei care au votat majorarea in Parlament vor ramane consecventi si vor bloca aceasta ordonanta, lunea viitoare, salariile cadrelor didactice ar putea fi majorate".
  • "Guvernul Tariceanu sfideaza legea si trateaza in maniera dictatoriala legile si institutia prezidentiala".
  • "Guvernul raspunde politic in fata Parlamentului, potrivit Constitutiei. Numai in Romania, Guvernul se transforma in stapanul Parlamentului si da lectii de macroeconomie, prin primul-ministru. Guvernul ori aplica legea, ori isi da demisia. Nu avem nevoie de un premier care sa sfideze legile Parlamentului".
  • "Bani pentru majorari exista domnule Tariceanu, conditia este sa nu ii mai dati prietenilor dumneavoastra politici".
  • "N-a stiut Tariceanu cat costa un Logan? A stiut, dar l-a durut in cot. Acum, cand trebuie sa majoreze salariile profesorilor, nu mai sunt bani. Nu poti sa ai oameni prost platiti si sa le pretinzi performanta".