Presedintele PSD, Mircea Geoana, si-a lansat candidatura la Senatul Romaniei din Dabuleni, judetul Dolj, de pe scena caminului cultural din localitate. Locuitorii micutului oras s-au strans cu mic, cu mare sa il vada in carne si oase pe „domnul Geoana de la televizor.”

„Am alaturi de mine pe domnul presedinte al PSD, Mircea Geoana. Ma scuzati, sunt foarte emotionat sa am alaturi asemenea oameni mari”, a inceput primarul de la Dabuleni, Nicolae Dragoi, discursul de pe scena. Cu mainile tremurande, edilul a continuat: „Nu vrem sa-l vedem doar senator de Dabuleni, ci premier de Dabuleni! Dumnezeu sa ne-ajute! Ma rog si ne rugam ca Romania sa aiba prim-ministrul pe care il merita, pe Mircea Geoana.”

In scandarile multimii rosii stranse in caminul cultural modernizat – au venit aproape 400 de oameni, Mircea Geoana a spus ca este onorat sa lanseze ofensiva PSD de la Dabuleni. „E un gest de onoare pentru mine sa lansez campania PSD-PC de aici, de acasa”, a spus presedintele PSD. A continuat declarandu-se multumit ca a contribuit „la faima Dabuleniului.”

„Asistam la moartea unui capitalism cinic si rau, in care cei de dreapta cred ca daca celor din Top 300 le merge bine, e totul bine, ca bunastarea curge de la ei in jos. Dar bunastarea se croieste de jos in sus!”, a spus Geoana in discursul sau, aplaudat frenetic de multime. Cel mai bine s-au distrat locuitorii din Dabuleni cand Geoana le-a vorbit in rime despre actualul guvern: „Liberalii cred ca Romania se conduce cu papion, cu frac si cu pantofi de lac.”

Atmosfera de la lansare a fost una incinsa, colorata in rosu pana la refuz: steaguri mari din panza si mici din hartie, pancarte pe care scria simplu, alb pe rosu sau rosu pe alb, „Geoana”, sepci si geci cu sigla PSD-PC, afise pe stalpii din camin. Femeile, batranii, tinerele din Dabuleni, copiii s-au inghesuit care mai de care sa il atinga pe Geoana. Cei mai indrazneti au sarit sa il pupe, iar batranele satului au dat verdictul: „Muica, e mai frumos ca la televizor.”

Dupa ce a parasit Dabuleniului, Geoana s-a indreptat spre orasul Segarcea, al doilea punct important din colegiul sau senatorial, unde era asteptat in aer liber de multime, cu gratare si voie buna. Alaturi de liderul PSD si-au lansat candidaturile la Camera Deputatilor Ion Calin (Colegiul nr. 9 Dabuleni) si Valeriu Zgonea (Colegiul nr. 10 Segarcea). Discursurile politicienilor au fost urmate, si intr-un oras si in celalalt, de cate un concert de muzica populara cu vedete ale folclorului oltenesc.

Colegiul senatorial 5, in care candideaza Geoana, este cel mai intins din Dolj, cuprinzand peste 40 de localitati, in care majoritatea primarilor sunt inscrisi in PSD.