Salariile de la ANl au crescut cu 39% in timpul guvernarii PNL, a declarat Lazslo Borbely, ministrul dezvoltarii, lucrarilor publice si locuintelor.

Acesta a tinut, astfel, sa-i raspunda presedintelui Traian Basescu la afirmatia de ieri, 28 octombrie: "Domnii de la ANL, cu siguranta apropiati Guvernului, beneficiaza nu de o sporire a salariului cu 50%, ci coeficientul de crestere este 4,4, o crestere exploziva a salariilor", a spus Basescu.

"Pe masa mea, s-a aflat legea de promulgare a Ordonantei Guvernului 7 din 2008, privind salarizarea personalului din ANL, Agentia Nationala de Locuinte, care mareste salariile angajatilor de 4,4 ori", a mai spus Presedintele. In replica, Laszlo Borbely a mentionat faptul ca ordonanta 7, la care a facut referire seful statului, a crescut salariile cu 12%.

Acesta a mai spus ca directorul general de la ANL nu are salariul mai mare decat al unui subsecretar de stat: salariul brut de incadrare este de 4.900 de lei iar salariul net, cu tot cu sporurile pe care le primeste, ajunge la 4.547 de lei. In schimb, a spus Borbely, "din 2004, salariile bugetarilor s-au dublat, iar inflatia a fost de 30%. Este bine ca s-au dublat, trebuie sa existe in sectorul de stat salarii decente".