"Imaginati-va ca economia globala este Titanicul, care s-a lovit de aisberg, si unii au inceput dedesubt, la etajele inferioare, sa fie cu apa pana aici - la nivelul fetei, iar sus la etajele II-III, canta muzica, ca in film, si aia la care canta muzica sunt pe aici prin Romania. N-au auzit ca Titanicul s-a lovit de un aisberg. Cam asa suntem", a afirmat marti premierul Calin Popescu-Tariceanu, citat de Antena 3.

In sedinta de Guvern de marti, Executivul urmeaza sa ia o decizie privind modalitatea in care va bloca aplicarea legii ce prevede majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice, promulgata vineri de seful statului.

"Clasa politica romaneasca da dovada de lipsa de responsabilitate, in conditiile in care economia mondiala este ca Titanicul lovit de aisberg. In acest moment ar fi fost foarte important ca la nivelul clasei politice din Romania sa vedem o atitudine de responsabilitate. Ce vedem astazi e o iresponsabilitate incredibila, numai o orientare catre alegeri, catre obiectivul imediat electoral, disponibilitatea unor politicieni de a arunca cu bani in stanga si dreapta pe majorari de salarii cu 50%. La nivelul politic discutiile sunt: le-am dat profesorilor 50% majorare, mai sunt si alte categorii socio-profesionale, veniti ca sunt bani, luati ca nu-i niciun fel de problema. Dupa noi potopul", a adaugat primul-ministru.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a mai declarat, marti, ca o mare parte din cheltuielile administrative efectuate in institutiile publice vor fi inghetate, in urma unei decizii a Guvernului. Exceptie de la aceasta hotarare vor face ordonatorii principali de credite din Educatie, Sanatate si Agricultura. In plus, potrivit premierului, salariile din sectorul bugetar vor inregistra, anul viitor, cresteri moderate.