Liderul PD-L, Emil Boc a lansat, astazi la Cluj, un atac dur la adresa „guvernarii nesimtite PNL-PSD”. Boc spune ca bugetul central a fost impartit catre primariile din tara in mod discretionar. Astfel, cele 1.100 primarii cu primari PSD au primit 146 milioane de euro, primariile conduse de PNL, 706 la numar, au primit 96,7 milioane euro, cele ale UDMR - 184 - au primit 26 milioane euro. Cele 908 primarii conduse de PD-L, mai spune Boc au primit doar 26 milioane euro.

„Banii de la buget nu se mai impart dupa lege, Guvernul Tariceanu a abrogat legea, acum imparte banii din pixul lui! Nu mai au criterii clare, nu o fac dupa reguli clar stabilite, impart bugetul in mod clientelar. Practic cumpara voturi cu banii nostri! Asta fac”, a declarat Emil Boc. „Vreti sa stiti citi bani a primit Clujul in ultimul an? Zero lei, atit a primit! Dar judetul unde are colegiu Melescanu a primit 106 miliarde de lei vechi, al lui Varujan Vosganian 157, ca si al lui Cristian David, iar in zona Dabulenilor, unde candideaza Geoana s-au dat 122 miliarde de lei vechi. Asta este maniera clintelara fara precedent in care se aloca banii tarii”, a mai spus liderul PD-L.

Incepind de astazi, motiunea de cenzura simbolica („Motiunea Cetateanului impotriva guvernarii PNL-PSD «Ei cu ei, noi cu voi»”) pe care o inainteaza PDL in Parlament a fost scoasa in strada. La corturile cu insemnele PD-L se string semnaturi de la cetateni, dar si comentarii la adresa guvernantilor. Evenimentul Zilei a relatat recent pe larg despre modul in care guvernul a impartit peste 2 miliarde de lei din fondul de rezerva bugetara, fiind acuzat ca a favorizat primarii PNL si PSD si i-ar fi ocolit pe cei de la PD-L.