PD-L se lauda cu doua candidaturi contradictorii: Ioan Talpes, fost consilier al lui Ion Iliescu, si Theodor Paleologu, fiu de liberali get-beget. Social-democratii si-au aruncat cartoful fierbinte de la unul la altul evitand sa transeze candidatura Anei Birchall iar peremistii l-au iertat pe Dumitru Dragomir care a fost gata sa tradeze si l-au primit inapoi. PNL l-a cooptat in randurile sale pe actorul Mircea Diaconu, care a stat dupa revolutie departe de orice implicare politica.

Consilier al lui Ion Iliescu si fost sef al SIE, Ioan Talpes a negociat cu PD-L candidatura sa pentru un post de senator intr-un colegiu din Bucuresti. Conducerea partidului i-a propus acestuia sa-l infrunte pe Dan Voiculescu in sectorul 4. Talpes si-a depus adeziunea in PD-L si a declarat ca a aceptat oferta partidului.

"Mi-am depus marti adeziunea in PD-L si voi candida din partea partidului pentru un post de senator in colegiul 8 din sectorul 4. Stiu ca acolo va candida si domnul Dan Voiculescu si imi va face o deosebita placere sa-l concurez mai ales ca eu nu am nici un dosar la activ. In ceea ce priveste adeziunea mea in PD-L stiti ca eu am optat pentru crestin-democratie, care se regaseste in platforma PD-L. Pe de alta parte, stiti la fel de bine ca mine ca a existat o perioada in care Basescu a fost contestat, iar eu l-am sustinut", a declarat Ioan Talpes.

Surse din interiorul PD-L sustin ca Talpes ar fi solicitat trecerea pe listele partidului la alegerile din toamna pentru cativa membrii ai Uniunii Populare Social-Crestina. Presa a scris ca inscrierea lui Talpes in PD-L si canidatura acestuia sub sigla partidului ar fi fost impusa de catre presedintele Traian Basescu.

Paleologu: nu consider ca tradez

Cea de-a doua achizitie a democrat liberalilor este fiul lui Alexandru Paleologu, ambasadorul Romaniei in Danemarca, Theodor Paleologu. Acesta si-a anuntat joi candidatura pentru alegerile parlamentare sub sigla PD-L in colegiul 9 din sectorul 2.

"Ma alatur PD-L pentru ca eu cred ca este partidul cel mai bine plasat pentru a continua speranta aliantei castigatoare din 2004. PD-L reprezinta cel mai bine ideile in care cred: reinnoirea clasei politice, mentinerea unei anumite politici fiscale si reducerea taxelor si un angajament puternic in materie de educatie. Prin alegerea facuta nu consider ca tradez proiectul politic liberal al familiei mele si asta pentru ca PNL nu detine monopolul asupra traditiei liberale din Romania. Consider ca duc mai departe traditia familiei, aceea a unei implicari reformatoare", a declarat Paleologu la conferinta de presa.

Ana Birchall: candidez in Vaslui

Social democratii au fost preocupati in cursul acestei saptamani cu Ana Birchall care nu vrea in ruptul capului sa renunte la candidatura pentru un mandat de deputat. Mai multi lideri PSD nu sunt de acord cu revenirea ei pe listele PSD. Dupa filmuletul porno aparut pe internet in care s-a speculat ca ar fi protagonista, PSD i-a respins candidatura de teama de a nu fi tarat intr-un scandal mediatic. Birchall nu s-a lasat mai prejos si a dat publicitatii o expertiza care sustine ca nu este protagonista filmuletului. Acum, face presiuni de a fi acceptata din nou sa reprezinte organizatia PSD Vaslui.

Birchall a mers mai departe si sustine pe blogul personal ca majoritatea liderilor PSD ii sustin candidatura. „Evenimentele ultimelor zile mi-au intarit decizia sa candidez in Colegiul Murgeni-Vaslui, acolo unde am fost validata ca si candidat. Decizia mea se bazeaza atat pe sustinerea pe care majoritatea liderilor PSD mi-au confirmat-o, cat si pe reactia alegatorilor din Vaslui".

Conducerea partidului va lua o decizie in cazul Anei Birchall cel mai probabil in sedinta Biroului Permanent de saptamana viitoare.

Mircea Diaconu: nu am mai dormit deloc, de spaima, de griji

Ultima achizitie a PNL este actorul Mircea Diaconu care si-a anuntat joi candidatura pentru un post de senator in colegiul Curtea de Argeş - Campulung Muscel.

"Am fost membru PCR, am fost unul dintre cei mai tineri membri PCR, am fost facut cu sila in anul II de facultate, dupa note, iar in 1989 eram un foarte batran membru de partid. De atunci, PNL este primul partid in care ma inscriu(...) Cel mai important pentru un actor este efortul pe care-l face de a se muta dintr-o cutie intr-alta, este vorba de perceptia publica a oamenilor, alegatorii stiu ca actorii sunt intr-o parte, politicienii intr-o parte, fotbalistii in alta parte, e foarte greu sa te muti dintr-o cutie in alta. M-am tot intrebat ce e cu politica. De cateva nopti nu dorm, iar de cand am primit invitatia sa particip la alegeri, dupa prima noapte de discutii pe care am avut-o cu domnul Adrian Miutescu la Teatrul Nottara, nu am dormit deloc de spaima, de griji“, a declarat Mircea Diaconu.

Mitica Dragomir: de la PRM la PD-L, PSD si retur

La PRM a fost un talmes balmes creat de Mitica Dragomir. La sedinta Comitetului Director, presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor a anuntat ca il primeste inapoi pe seful Ligii Profesioniste de Fotbal si ca s-au validat candidaturile vedetelor Aurelian Temisan si Oana Zavoranu. In urma o luna jumatate, Dragomir anunta cu surle si trambite ca renunta la PRM si se inscrie in PD-L ca sa candideze pentru un nou mandat, dar a fost refuzat categoric. Dupa discutii cu PSD care nu s-au concretizat, Dragomir a batut la usa lui Corneliu Vadim Tudor, cernadu-i acestuia sa-l primeasca inapoi.

"Domnul deputat Dumitru Dragomir si-a manifestat dorinta sa revina in PRM si sa candideze pentru Camera Deputatilor in judetul Olt, unde el a condus in anii '80 o echipa de fotbal. E un bazin electoral foarte bun pentru olteni isteti ca el. L-am iertat si pe Dumitru Dragomir asa cum am facut si cu altii si sunt convins ca va aduce o functie de deputat pentru PRM", a declarat Corneliu Vadim Tudor. Liderul PRM l-a anuntat drept candidat sigur pe cantaretul Aurelian Temisan care va reprezenta PRM intr-un colegiu din Bucuresti.