Camera Deputatilor a adoptat miercuri ordonanta Guvernului care prevede ca imobilele detinute de RA-APPS sa fie vandute doar prin licitatie publica, si nu prin negociere directa, cum aprobase initial Parlamentul. Votul de miercuri vine dupa ce Curtea Constitutionala, la contestatia PD-L, a declarat drept neconforma cu Constitutia forma precedenta a legii, aprobata de senatori si deputati.

Raportul de adoptare a fost votat cu 128 pentru si 44 voturi impotriva.

Ordonanta Guvernului a mai trecut o data prin Parlament dar a fost modificata, astfel incat chirasii din vilele de lux ale RA-APPS aveau dreptul sa cumpere locuintele prin negociere directa.

Presedintele Traian Basescu a trimis inapoi proiectul de aprobare a ordonatei, insa fara niciun rezultat, parlamentarii votand legea in aceeasi forma.

PD-L a decis sa conteste legea la Curtea Constitutionala, care a declarat prevederea neconstitutionala, obligand, astfel, parlamentarii sa revina asupra formei finale.

Senatul a dat unda verde ordonantei, fiind obligat sa tina cont de observatiile Curtii Constitutionale si a modificat legea. Mai exact, senatorii au votat ca imobilele RAAPPS sa fie vandute prin licitatie publica.

Ordonanta modificata a fost adoptata si de Camera Deputatilor, care este forul decizional. Legea va fi trimisa spre promulgare presedintelui Basescu.