Camera Deputatilor urmeaza sa se pronunte, miercuri, asupra initiativei legislative care asigura viitoarelor mame o indemnizatie de 85% din veniturile realizate in ultimele 12 luni, dar nu mai putin de 600 de lei, cat primesc acum de la stat pentru concediul de maternitate.

Potrivit documentului legislativ, de la 1 ianuarie persoanele care au intrat in concediu pentru cresterea copilului vor primi pe o perioada de doi ani o indemnizatie lunara de 600 de lei sau, optional, 85% din media veniturilor realizate in ultimele 12 luni.

Proiectul a fost initiat de vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru si a fost sustinut de alti 11 parlamentari din PC, PSD si UDMR, insa a fost respins de Senat. Si guvernul a emis un aviz negativ asupra proiectului, cu toate ca ministrul Muncii s-a declarat un sustinator al acestei initiative.

La Camera Deputatilor - al doilea for sesizat asupra documentului - dezbaterile au fost marcate doar de pozitii favorabile initativei legislative. Toate grupurile parlamentare au optat pentru adoptarea proiectului de lege si pentru insusirea acestuia ca initiativa a propriului partid - noteaza Radio Romania Actualitati.