Liderul PNL Bogdan Olteanu a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca liberalii nu exclud niciun partid pentru o eventuala alianta la guvernare, precizand ca ar vrea ca formatiunea cu care sa colaboreze post-electoral liberalii sa fie UDMR, informeaza NewsIn.

"Nu excludem niciun partid pentru o viitoare alianta la guvernare, insa, mai intai, sa vedem care vor fi rezultatele alegerilor. As prefera, insa, ca partidul ales sa fie UDMR", a declarat, duminica, Bogdan Olteanu, care este si coordonatorul campaniei electorale a PNL.

Mai mult, Olteanu a criticat programul de guvernare propus de social-democrati si a spus ca "se pare ca PSD isi schimba politica in functie dupa cum este pozitionat: la guvernare sau in opozitie".

Olteanu a spus ca declaratia liderului PSD, Mircea Geoana, de acordare a 25.000 de euro pentru fiecare roman plecat la munca in strainatate care se intoarce in tara este "demagogie si proasta informare, precum si discriminare fata de romanii care platesc taxe", adaugand ca suma la care s-ar ridica un asemenea proiect ar fi de 5 miliarde de euro.

Pe de alta parte, vicepresedintele PNL Crin Antonescu declara, intr-un interviu acordat agentiei Mediafax, ca i-ar placea ca PNL sa guverneze singur, dar ca, in conditiile in care nu se prefigureaza varianta ca un partid sa formeze singur viitorul guvern, i-ar placea "mai mult" ca liberalii sa guverneze impreuna cu PDL, desi crede ca "e mai probabil cu PSD". El apreciaza ca PNL va obtine un scor de peste 20% la alegerile parlamentare si anunta ca nu vor exista sanctiuni in partid pentru liderii care nu obtin mandatele de parlamentar pentru care candideaza.

Antonescu afirma ca prefera "categoric" postura de parlamentar decat pe cea de ministru, mentionand ca nu se "zbate" pentru obtinerea unei functii de ministru. In opinia sa, ar fi bine ca functia de parlamentar sa fie incompatibila cu cea de ministru.

Referindu-se la contracandidatii lui Tariceanu la functia de prim-ministru, vicepresedintele PNL sustine ca Theodor Stolojan este "un pretext, aproape o marioneta in aceasta campanie electorala" si nu crede ca PDL il va desemna premier, iar Mircea Geoana este "un socialist debutant".

La finalul actualului mandat de parlamentar, Crin Antonescu regreta ca Alianta D.A. nu a rezistat.