Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a deplans duminica faptul ca in Cabinetul Tariceanu nu este nicio femeie ministru, insa a revenit asupra afirmatiei sale la interventia ziaristilor, care i-au reamintit ca Ministerul Muncii este condus de Mariana Campeanu, relateaza NewsIn.

"Nu este admisibil sa fim singurul Guvern din Europa care nu are nicio femeie ministru", a afirmat Stolojan. El a revenit asupra declaratiei in momentul in care i s-a amintit, de catre jurnalisti, ca, de aproximativ doua saptamani, portofoliul muncii a fost preluat de Mariana Campeanu. "Acum... da, intr-adevar (avem o femeie ministru - n.r.)", a admis liderul democrat-liberal.

Afirmatia a fost facuta in contextul in care Stolojan a precizat ca si-ar fi dorit ca printre candidatii PD-L la parlamentare sa fie mai multe femei.

El a adaugat ca partidul sau are chiar intentia de a stabili prin lege ca, "pentru o perioada de timp", sa se asigure reprezentarea femeilor in proportie de cel putin 30% in Parlament si la nivelurile unu si doi in Guvern.

Mariana Campeanu ocupa portofoliul Muncii de pe 25 septembrie, ca urmare a demisiei lui Paul Pacuraru, cercetat de DNA.