Social-democratii discuta si negociaza deja in interior cine va prelua functia de presedinte al Senatului cand Nicolae Vacaroiu va fi nominalizat sef la Curtea de Conturi. De altfel, Vacaroiu a declarat, joi, ca PSD are deja trei nominalizari la fotoliul Cameri Superioare a Paralmentului: Mircea Geoana, Doru Ioan Taracila si Serban Nicolae. Conform surselor Hotnews.ro, factor de decizie in aceasta situatie este garda veche a PSD, iar cel mai greu cuvant il are Ion Iliescu. Aceleasi surse au declarat ca Taracila nu doreste functia, Geoana are putine sanse sa o obtina, cel mai bine cotat fiind fostul consilier al lui Iliescu, Serban Nicolae.

"Nu am luat o decizie daca ma duc la Curtea de Conturi, vom avea o discutie la partid. N-avem o lege promulgata, iar daca se intampla, lucrurile sunt foarte simple, avem un Regulament, avem o decizie a CCR, atunci grupul PSD propune un alt candidat pentru functia de presedinte. Sunt multi potentiali candidati. Si domnul Taracila si domnul Geoana, Serban Nicolae. Avem un portofoliu suficient", a declarat Nicolae Vacaroiu.

Sursele social-democrate au declarat pentru Hotnews.ro ca Mircea Geoana isi doreste postul de presedinte al Senatului insa are putine sanse sa-l obtina "pentru ca este pe teritoriul lui Ion Iliescu".

In ceea ce priveste al doilea nume vehiculat in interiorul PSD, senatorul Doru Ioan Taracila nu este tentat de oferta. Sursele Hotnews.ro sustin ca Taracila ar fi declinat oferta.

In acest moment cele mai mari sanse le are fostul consilier prezidential al lui Ion Iliescu, senatorul si vicepresedintele comsiei juridice, Serban Nicoale, care este sustinut de fostul sau sef si, in acelasi timp, isi doreste functia.

De altfel, functia de presedinte al Senatului mai este valabila cateva luni, mai exact pana in decembrie dupa alegerile parlamentare, cand vor fi validate noile mandate. Conform procedurii legislative, presedintele Senatului este propus de partidul care are cele mai multe mandate si validat cu votul majoritatii senatorilor inscrisi pe liste.