Dupa ce a vorbit cu NASA pentru a trimite un cosmonaut roman in spatiu, presedintele PSD, Mircea Geoana, a constatat miercuri ca Romania are nevoie de un nou reactor nuclear, care trebuie amplasat in Transilvania, potrivit Realitatea TV. Liderul PSD a explicat, in cadrul unei conferinte pe teme de energie, ca dispune de ceva experienta in domeniul constructiei de centrale, in conditiile in care a lucrat, inainte de revolutie, pentru o perioada de doua luni la Cernavoda.

Seful social-democratilor a spus ca, dupa ce a discutat cu specialistii aceste aspecte, a constatat ca exista mai multe zone in Transilvania unde poate fi amplasata viitoarea centrala nucleara, dar locatia depinde de caracteristicile seismice si de sursele de apa disponibile.

Mircea Geoana a criticat, cu aceasta ocazie, Guvernul condus de liberalul Tariceanu pentru greseala strategica de a amana finantarea reactorelor 3 si 4, permitand astfel Bulgariei sa recupereze avantajul energetic pe care Romania il avea fata de vecinii de la sud.