10 deputati si doi senatori au schimbat partidele in ultima luna. Cea mai puternica hemoragie e la grupul parlamentar PRM, de unde au plecat patru deputati si un senator. Cu exceptia unuia singur, ceilalti au aterizat in barca PC, formatiune care s-a aliat din nou cu PSD, crescandu-si, astfel, sansele de intrare in Parlament. Pe de alta parte, insa, PC a pierdut si el trei parlamentari, plecati toti cu destinatia PNL. De fapt singura formatiune parlamentara care si-a pastrat intact "colectivul" este UDMR.

Migratii parlamentare

Deputatul Florina Ruxandra Jipa este singurul parlamentar din cei ai PRM care a ales sa treaca la PSD, in timp ce colegii ei Mircea Costache, Ion Manzana si Eserghep Gelil s-au orientat spre PC. In aceeasi directie a mers si senatorul Ilie Petrescu. Grupul parlamentar al PRM a primit, insa, si un nou membru. Deputatul Ion Sasu a anuntat marti ca demisioneaza din PSD si se inscrie in PRM, aceasta fiind singura plecare inregistrata in decurs de o luna din partidul lui Mircea Geoana.

Cele trei plecari de parlamentari din PC au avut loc dupa ce liderii organizatiilor PSD din tara au inceput sa refuze sa ofere colegii eligibile conservatorilor. Astfel ca deputatii Constantin Faina si Eduard Hellvig si senatorul Radu Terinte au trecut, cu arme si bagaje, la liberali, cu promisiuni ca vor fi candidati.

PNL a pierdut, in septembrie, un parlamentar, pe Renica Diaconescu, plecat la PSD. Dar, pe langa cei trei fosti conservatori, liberalii au mai racolat si un fost parlamentar PD-L, pe deputatul Ion Puchianu. Din partidul lui Emil Boc a mai plecat si deputatul Elena Ehling, care s-a inscris apoi in PSD.

Migratii locale

Nu doar parlamentarii sunt interesati sa se orienteze spre partidul care le ofera cele mai mari sanse de a ocupa un fotoliu caldut in Legislativ. Chiar si la nivel local se produc surprize.

In Satu Mare, de exemplu, PC il va avea candidat intr-un colegiu pe Viorel Pop, recent plecat din PD-L, dupa ce a mai trecut prin PDSR si ApR.

In Arges, Gheorghe Nicut, pe care PNL il nominalizase deja drept candidat la alegerile parlamentare din aceasta toamna, a schimbat barca, devenind candidat PD-L.

In Arad, Ciprian Luca, fostul sef judetean al tinerilor PD-L, a demisionat, acceptand oferta PSD de a candida pentru un mandat de parlamentar.