Alianta PSD-PC s-ar afla pe primul loc in preferintele electoratului, cu 36%, daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, arata un sondaj CCSB dat publicitatii duminica si citat de Antena 3. Pe locul al doilea, la doar doua procente distanta, se afla PD-L, cu 34%, iar pe locul trei PNL, cu 20% din optiunile de vot.

La mare distanta vin UDMR, cu 5%, PRM, cu 3% si PNG, cu 2%.

32% dintre romani l-ar prefera ca premier pe Theodor Stolojan, urmat, la mica distanta, de Mircea Geoana cu 30% si de Calin Popescu Tariceanu, cu 22%.

In ceea ce priveste structura viitorului Guvern, 28% dintre cei intervievati au declarat ca ar prefera ca acesta sa fie format din alianta PSD-PC si PNL, 25% ar vrea un guvern format de fosta alianta PD-L - PNL, iar 19% ar opta pentru o alianta alcatuita din PSD-PC si PD-L.

La capitolul "Imaginea partidelor politice", PSD este asociat cu marirea pensiilor si apropierea de oamenii obisnuiti, PD-L este vazut ca un partid cu lideri puternici, iar PNL este asociat cu cresterea economica si marirea pensiilor.

Aproape trei sferturi dintre repondenti - 73% - si-au anuntat intentia de a participa la vot, în timp ce doar 9% spun ca sunt convinsi ca nu vor merge la vot la scrutinul din noiembrie.

Sondajul a fost efectuat de Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB) la cererea Antena 3 în perioada 22-25 septembrie, pe un esantion de 1.068 de persoane si are o marja de eroare de +/- 3,1%.