Afise cu mesaje electorale, ce-l infatiseaza pe presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, pot fi observate in Piata Romana din Bucuresti, insa politicianul liberal sustine ca ele sunt doar parte a unei campanii petitionare pe problemele cetatenilor pe care-i reprezinta. Aparitia afiselor cu Olteanu vine la doar cateva zile dupa ce HotNews.ro a semnalat faptul ca fluturasi electorali in care este prezentat liberalul Antonel Tanase, care "reprezinta colegiul 24, Ghencea-Dr. Taberei", au fost distribuiti in blocurile din zona Bd. Timisoara din Capitala.

Afisele cu Olteanu au fost lipite in zona Piata Romana din Bucuresti. Ele includ o fotografie a presedintelui Camerei Deputatilor si mesajul: „Dati-ne inapoi Teatrul Masca si Teatrul de vara Bazilescu! Dati-ne inapoi Strandul Tineretului! Vrem noi spatii verzi in cartiere! Aduceti metroul si in cartierul nostru!” Pe afis este prezentata si adresa www.colegiul1.ro, unde poate fi gasita pagina candidatului Bogdan Olteanu pentru Colegiul 1 din Bucuresti.

La solicitarea HotNews.ro, Bogdan Olteanu a explicat astfel prezenta afiselor: „Este o actiune de reprezentare a alegatorilor mei din colegiul in care am fost ales ca deputat si, am preluat cateva din problemele cu care se confrunta acestia. Am vorbit cu cetatenii si am decis sa facem petitii catre administratia locala in vederea rezolvarii acestor probleme.

Ati vazut probabil si pe afise care sunt problemlele care trebuie rezolvate. In calitate de deputat si de reprezentant am demarat o campanie petitionara, de strangere de semnaturi, pe problemele cetatenilor din zona in care locuiesc si pe care vreau sa o reprezint si la alegerile din aceasta toamna. Pana acum am strans aproximativ 4.000 de semnaturi. Campania a fost demarata in vara, acum s-au facut si afisele necesare pentru sustinerea campaniei”.

Potrivit legii, campania electorala incepe cu o luna inainte de data alegerilor parlamentare.