Consiliul National de Integritate (CNI) a decis, luni, sa sesizeze Senatul Romaniei in urma acuzelor aduse de presedintele Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Alexandru Macovei, conform carora Alice Draghici ar fi intervenit in dosarul doctorului Bradisteanu. ANI a constatat ca doctorul Bradisteanu, fost senator PSD, nu poate justifica o avere de circa 3,5 milioane de euro.

Bradisteanu a fost trimis anul trecut in judecata pentru luare de mita in valoare de 3,5 milioane de euro, pentru ca in 2002 ar fi favorizat o firma germana pentru achizitionarea de aparatura medicala pentru sistemul penitenciar.

Horia Georgescu, secretarul general al ANI, a declarat, pentru HotNews.ro: "Gestul doamnei Alice Draghici reprezinta o ingerinta brutala in activitatea ANI". Surse din ANI au declarat pentru HotNews.ro ca inspectorii vor sesiza si Parchetul General in cazul Alice Draghici sub acuzatia de abuz in functie contra intereselor publice.

Dezbaterea de luni din Consiliul National de Integritate a fost monitorizata de reprezentanti ai Comisiei Europene si ai ambasadelor americana si britanica la Bucuresti