Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, sambata, la Tg. Mures, ca maghiarii trebuie sa aiba o reprezentare puternica in viitorul Parlament. "Nu trebuie sa vorbim de cine, ce pozitie ori post de parlamentar va obtine intr-un colegiu, cate locuri sunt in Senat sau Camera Deputatilor, ci de ce e important: ca noi sa fim in Parlament si sa fim puternici. Istoria nu e niciodata ireversibila. S-au lansat niste procese pozitive, dar pentru ca acestea sa nu poata fi oprite si reversibile, exista o singura garantie daca suntem suficient de puternici sa impiedicam ca aceste procese sa fie reversibile", a spus Marko Bela, citat de Mediafax.

Presedintele Uniunii a adaugat ca este nevoie ca aceasta idee sa fie transmisa comunitatii maghiare, mai ales ca in ultimii 19 ani, reprezentantii Uniunii au facut multe, mai ales in domeniul utilizarii limbii materne.

"Obiectivul e ca fiecare vot maghiar sa ne fie dat noua. Avem finalizate listele, avem candidati, avem staff de campanie, campania a inceput. Avem doua obiective principale: autonomia si modernizarea Ardealului. De ce trebuie ca in urmatorii patru ani sa fim puternici? Pentru ca se vor lua hotarari importante in Parlament, Guvern si-n toate institutiile, unde vom avea influenta sau nu. Transilvania trebuie ridicata, trebuie ridicate zonele unde traiesc maghiari, Secuimea, zona Partium. Sa reprezentam nu 80 la suta, ci suta la suta comunitatea maghiara"”, a indemnat el reprezentantii CRU.