PSD va depune o motiune de cenzura daca Guvernul nu dispune majorarea cu 20% a punctului de pensie incepand cu 1 octombrie, si nu 1 noiembrie, a declarat joi deputatul Marian Sarbu. PD-L si PRM vor sustine motiunea de cenzura, daca demersul PSD va fi dus pana la capat, informeaza NewsIn.

Sarbu a sustinut ca pana pe 20-22 septembrie Guvernul poate dispune majorarea pensiilor incepand cu 1 octombrie, si nu 1 noiembrie, astfel incat sa nu produca bulversari admnistative la Casa de Pensii, iar pensionarii sa primeasca banii in plus cu o luna inainte.

Marian Sarbu sustine ca devansarea cresterii pensiilor cu o luna fata de cat a decis Guvernul se impune pentru ca au crescut preturile la majoritatea produselor alimentare si la serviciile specifice pentru toamna-iarna.

Sarbu a mai spus ca exista bani pentru a lua aceasta masura mai devreme decat a programat-o Guvernul. Chiar daca ar folosi bani din execedentul bugetar de 400 de milioane euro, tot ar ramane 250 de milioane euro daca pensiile ar fi marite cu 20% din octombrie, a mai declarat deputatul.