Deputatii juristi au decis marti sa trimita inapoi la Parchetul General dosarele Tamara si Zambaccian 2, in care este acuzat Adrian Nastase, considerand ca probele sunt nule, deoarece dosarele au fost respinse de Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Rezultatul votului majoritar a fost acela ca se solicita procurorului general sa raspunda daca mai sunt sau nu si alte probe" in cele doua dosare, a declarat deputatul liberal Gheorghe Gabor.

"Noi avem, de fapt, o problema de constiinta, aceea de juristi, care ne spune ca tot ce s-a trimis demonstreaza ca s-au facut doua dosare politice, dar de fapt avem si o problema de constiinta a omului politic, care trebuie sa raspunda cerintelor populatiei, care solicita in mod imperativ oamenilor politici egalitatea in fata legii si disparitia imunitatii pe care demnitarii o au", a declarat deputatul liberal, adaugand ca el, personal, a cerut urmarirea penala.

Procurorul general Codruta Kovesi a solicitat, la inceputul lunii august, un nou aviz pentru inceperea urmaririi penale a deputatului Adrian Nastase.

Acesta a fost cel de-al treilea aviz pe care procurorii il cer Camerei Deputatilor in legatura cu politicianul social-democrat.

Nastase este acuzat de luare de mita si santaj in dosarul Zambaccian, intors de la instanta suprema la DNA, dupa ce Curtea Constitutionala a Romaniei a stabilit o procedura similara pentru cercetarea fostilor ministri cu cea pentru ministrii in functie.