Partidul Conservator se declara ingrijorat de posibilitatea aparitiei unor gauri negre marunte pe Pamant, in urma punerii in functiune a acceleratorului de particule LHC, si picheteaza marti sediul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania, incepand cu orele 13:30, solicitand sistarea experimentului.

"Ne ingrijoreaza faptul ca rapoartele Centrului European pentru Cercetare Nucleara (CERN) spun ca exista o posibilitate infima ca LHC sa creeze gauri negre maruntecu durata de viata redusa sau 'monopoluri magnetice' care distrug protonii din atomi", se arata intr-o scrisoare deschisa trimisa de senatorul PC Marius Marinescu catre ambasadele statelor membre CERN, statelor si institutiilor cu statut de observator si reprezentantei CE in Romania.

"Consideram acest experiment unul extrem de riscant pentru siguranta planetei noastre si solicitam Comisiei Europene sa faca demersurile necesare pentru stoparea acestui experiment. Atata timp cat reprezentantii Centrului European pentru Cercetare Nucleara au admis ca acest proiect ar putea duce la aparitia unor gauri negre, suntem de parere ca experimentul in sine trebuie oprit imediat", afirma Marius Marinescu.

LHC a fost imaginat in anii ’80 (la aceea vreme, in Romania exista doar Partidul Comunist Roman) iar lucrarile pentru constructia sa au inceput in 1994 (cand PC se numea Partidul Umanist Roman).

Solicitarea PC vine doar cu o zi inainte de inceperea experimentului.