PRM invita partidele parlamentare de opozitie sa introduca o motiune de cenzura comuna la adresa guvernului, in luna septembrie, propunand ca discutiile cu partidele pentru sustinerea demersului PRM sa inceapa de luni, a anuntat sambata Corneliu Vadim Tudor, potrivit NewsIn.

"PRM invita partidele adevaratei opozitii parlamentare sa introducem impreuna o motiune de cenzura in luna septembrie, pentru a respecta cerintele Comisiei Europene in ceea ce priveste lupta cu coruptia, pentru a salva ce se mai poate salva din aceasta tara si a organiza alegerile in conditii perfect legale si democratice", a declarat Vadim Tudor, la finalul discursului sustinut la Consiliul National al partidului.

Propunerea de a depune o motiune de cenzura a facut obiectul unei rezolutii, care va fi supusa aprobarii Consiliului National al PRM, aflat in desfasurare la ora transmiterii acestei stiri.

Textul rezolutiei propuse de presedintele PRM condamna "politica antinationala si antipopulara a Guvernului romano-maghiar" prin stabilirea datei alegerilor in 30 noiembrie, "ceea ce compromite grav Ziua Nationala a Romaniei, cand ar trebui sa fie sarbatorit jubileul a 90 de ani de la Unire". Tudor a mai precizat ca acestui motiv i se adauga si "performantele dezastruoase" ale guvernului Tariceanu.

Intrebat daca va sustine si motiunile de cenzura anuntate de celelalte partide, liderul PRM a spus ca partidul sau va vota aceste initiative, indiferent care partid le-a initiat.

Democrat - liberalii au anuntat marti ca nu exclud initierea unei motiuni de cenzura in cazul in care PNL va folosi banii publici in campania pentru alegerile parlamentare si va aloca fonduri pentru administratiile locale pe criterii politice. si social-democratii au anuntat ca vor initia o motiune de cenzura daca Executivul nu renunta la infiintarea companiei energetice nationale.

Liderul PRM, C.V. Tudor, a declarat vineri ca partidul sau ar putea negocia sustinerea unei motiuni de cenzura a PSD.