"Nu ma ocup de lucruri marunte legate de locuri prin Parlament. Preocuparea pentru lucruri marunte are cine sa o aiba in clasa politica. Eu ma ocup de lucrurile mari in Romania, nu de maruntisuri", a fost reactia presedintelui Traian Basescu la acuzatiile privind implicarea sa in sustinerea liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru functia de vicepresedinte al Senatului.

"As putea sa raspund foarte dur aici. O sa raman insa intr-o zona decenta a raspunsului", a declarat seful statului, inainte de a pleca in Italia, unde va efectua o vizita de trei zile.

Traian Basescu a reamintit ca, imediat dupa ce PD-L a anuntat ca il va sustine pe Vadim pentru acest post, a infirmat, printr-un comunicat, orice implicare. "Reconfirm aceasta afirmatie", a spus el, adaugand ca ulterioarele comentarii pe marginea acestui subiect apartin "celor platiti or cu interese de a continua denigrarea" presedintelui.

"Nu am nicio legatura cu desemnarea vicepresedintelui (...) Nu am avut nicio consultare cu niciun partid", a subliniat el.

Seful statului nu a comentat prea mult nici decizia Comisiei juridice a Senatului, prin care numirea procurorilor sefi ai DNA, DIICOT si ai Parchetului ICCJ nu se mai face de catre presedinte, ci de catre plenul CSM, recomandadu-le politicienilor sa citeasca articolele 94, 125 si 134 din Constitutia Romaniei.

"Eu nu pot comenta si nu ma pot lansa in speculatii, asa cum o pot face politicienii, altii decat presedintele Romaniei. (...) Nu cred ca ar fi un deranj sa mai citeasca ceva din Constitutia Romaniei", a spus el, pe Aeroportul Otopeni.

In cadrul vizitei de trei zile, Traian Basescu va fi primit, sambata, de Papa Benedict al XVI-lea si va avea intalniri cu alteta sa Fra Matthew Festing, Principe si Mare Maestru al Ordinului suveran de Malta, dar si cu presedintele Republicii Italiene, Giorgio Napolitano.