Deputatii PD-L au depus, miercuri, la Camera, motiunea simpla "Populatia Romaniei va ramane fara caldura la iarna. Criza serviciului public de termoficare". Documentul a fost semnat de 64 de parlamentari democrat-liberali si vorbeste despre subventiile la caldura si restantele la termoficare. Democratii cer Executivului sa isi achite obligatiile catre administratiile locale, pentru a impiedica cresterea exploziva a facturii.

"De mai bine de un an, MIRA nu a mai platit sumele restante catre administratiile publice locale din cota de 45% stabilita de lege. Aceasta face ca administratiile locale sa nu mai fie capabile sa isi plateasca datoriile catre furnizorii de energie termica, iar pentru etapa urmatoare sa mai faca achizitii pentru combustibilul necesar incalzirii in timp de iarna a cetatenilor care sunt bransati la Sistemul Central de Termoficare", spun democrat-liberalii.

PD-L acuza Guvernul Traiceanu ca a incalcat legea si a blocat fondurile pentru incalzire, fapt care va genera o criza in serviciul public de alimentare cu energie termica.

Deputatii democrat-liberali solicita achitarea de urgenta a sumelor restante, corelarea majorarii cuantumului ajutorului de incalzire, odata cu cresterea costului combustibilului primar, asigurarea conditiilor financiare si tehnice de racordare directa a centralelor de termoficare la reteaua TRANS-GAZ.

Textul motiunii urmeaza a fi dezbatut in plen la inceputul saptamanii viitoare.

PD-L a anuntat ca va initia, in sesiunea parlamentara din toamna, alte patru motiuni simple, referitoare la educatie, infrastructura, sanatate si absorbtia fondurilor comunitare.