Presedintele PDL, Emil Boc, va fi seful campaniei electorale a partidului pentru alegerile parlamentare, inlocuindu-l astfel pe Vasile Blaga. Anuntul a fost facut de vicepresedintele PDL Gheorghe Flutur.

Potrivit lui Flutur, staff-ul de campanie va fi format din membrii comisiei de unificare PD-PLD. Aceasta este compusa din Vasile Blaga, Radu Berceanu, Cezar Preda, Romeo Raicu, Ioan Oltean, Elena Udrea si Mircea Toader (din partea PD) si Valeriu Stoica, Florin Popescu, Gabriel Sandu, Cristian Boureanu, Marian Hoinaru si Valentin Mircea (de la PLD).

Potrivit unor surse din partid, citate de Mediafax, Blaga a fost inlocuit doar la nivel public din functia de coordonator al campaniei, pentru ca el insusi are calitatea de candidat si astfel va trebui sa isi gestioneze propriile fonduri de campanie, nu si ale celorlalti candidati ai partidului.

Pana acum, cel care a gestionat campania electorala a democratilor si a lui Traian Basescu, incepand cu 2000, a fost actualul secretar general al PD-L, Vasile Blaga.

Tot el a condus si staff-ul electoral al democratilor la alegerile pentru Parlamentul European de la sfarstiul lui 2007. La scrutinul pentru alegerea primarilor, din iunie, Blaga a fost inlocuit de Adriean Videanu pentru ca el a candidat la Primaria Generala.