Theodor Stolojan este una dintre "solutiile" pentru functia de premier, insa nominalizarea pentru acest post va fi facuta in urma unei "decizii de echipa", a declarat luni, dupa sedinta conducerii democrat-liberale, liderul partidului, Emil Boc.

"Orice lider PD-L poate avea bastonul de premier in ranita, unul va fi sustinut insa si, dupa ce vom lua aceasta decizie in partid (...) evident ca il vom informa pe presedintele Romaniei", a spus Emil Boc, citat de NewsIn.

Nominalizarea democrat-liberalilor va fi anuntata in data de 12 septembrie.

Presedintele PD-L a evitat sa spuna daca Theodor Stolojan se bucura la aceasta ora de sprijinul intregului partid. "Oricare dintre liderii consacrati ai partidului pot ocupa postul de premier. (...) M-am referit la liderii care conduc in acest moment partidul, de la Boc, Videanu, Stolojan, Flutur sau Blaga", a mai spus presedintele PD-L.

PD-L ar putea depune cinci motiuni simple in urmatoarele doua luni

PD-L va depune joi o motiune simpla in Camera Deputatilor, daca pana la acest termen Guvernul nu va achita catre administratiile locale cota de 45% din valoarea combustibilului utilizat pentru energia termica, a anuntat Emil Boc.

"Speram ca Guvernul sa inteleaga ca, daca face aceasta alocare de fonduri catre administratiile locale, putem renunta la aceasta motiune simpla, dar, daca pana joi, cand intentionam sa depunem aceasta motiune, si dupa sedinta de miercuri vom observa ca Guvernul persista in sfidarea cetatenilor, vom fi nevoiti sa fim vocea lor si sa depunem o motiune simpla in Parlamentul Romaniei", a declarat Emil Boc.

El a aratat ca foarte multe primarii vor fi in imposibilitatea de a asigura serviciul de termoficare pentru populatie si, in consecinta, va fi inregistrata o crestere exploziva a facturii la intretinere. Emil Boc a declarat ca suma ce trebuie achitata de Executiv se cifreaza la peste 2.000 de miliarde de lei vechi la nivelul intregii tari.

Alte patru motiuni simple sunt anuntate de PD-L pe parcursul lunilor septembrie si octombire, atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor. Demersurile PD-L vizeaza educatia, infrastructura, sanatatea si absorbtia fondurilor comunitare.