Suma maxima care poate fi cheltuita in campania pentru alegerea parlamentarilor este de 500 de salarii de baza minime brute pe tara, pentru fiecare candidat la functia de senator, si 350 de salarii pentru fiecare candidat la functia de deputat, a decis miercuri Guvernul, anunta NewsIn.

Guvernul a modificat miercuri, printr-o Ordonanta de Urgenta, Legea 334/2006 privind finantarea activitatii partidelor politice si a campaniilor electorale.

O alta noutate a actului normativ este ca, la nivel central, suplimentar fata de limitele maxime admise pentru fiecare candidat, partidul poate cheltui o suma de maximum 50 de salarii minime brute pe economie pentru fiecare candidat.

Ordonanta mai prevede ca donatiile unei persoane fizice pot fi de pana la 400 de salarii de baza minime brute pe tara pentru fiecare campanie electorala sau pentru referendum, iar donatiile unei persoane juridice - de maximum 1.000 de salarii, in anii in care au loc mai multe scrutine. Salariile de baza minime brute luate in calcul sunt cele de la data de 1 ianuarie a anului respectiv.

Actul normativ stabileste ca suma alocata anual partidelor politice nu poate fi mai mare de 0,05% din veniturile prevazute in bugetul de stat.