Secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, a declarat pentru HotNews.ro ca desfasurarea alegerilor generale in 30 noiembrie dezavantajeaza partidele mari mai ales in mediul urban. Blaga considera ca prezenta la vot va fi redusa in special in marile orase din cauza ca a doua zi este 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei. Liderul democrat-liberal spune ca aceasta situatie va dezavantaja mai ales PSD, PD-L si, intr-o mai mica masura, PNL.

"Vor fi primele trei zile consecutive libere dupa sezonul concediilor, iar locuitorii din marile orase vor profita sa-si ia o mica vacanta, deci absenteismul va fi mai mare", este de parere secretarul PD-L.

"Cele doua date posibile asupra carora se convenise ca program erau 23 si 30 noiembrie, deci Guvernul a respectat acest lucru, dar trebuie sa spun ca noi consideram ca ar fi fost mai bine sa se organizeze in 23", a precizat Blaga.

El sustine ca liberalii nu sunt de condamnat pentru alegerea acestei date: "Pana la urma e vorba de un partid politic aflat la guvernare, care a avut posibilitatea sa se avantajeze putin. E normal sa faci asa".

Cititorii HotNews.ro sunt invitati sa spuna daca organizarea alegerilor parlamentare pe 30 noiembrie avantajeaza sau nu vreun partid politic.