Tema inundatiilor a devenit foarte "prielnica" politicienilor, care se intrec zi de zi in a prezenta rapoarte si a-si exprima compasiunea fata de persoanele afectate de inundatii. Astazi a fost randul presedintelui PSD, Mircea Geoana, sa vorbeasca despre efectele inundatiilor, solicitand o sesiune extraordinara a celor doua camere ale Parlamentului. Geoana nu a pierdut ocazia sa critice "raportul subtire" prezentat miercuri de premier in Camera Deputatilor, reunita de altfel pentru a cere aviz de urmarire penala pentru Miron Mitrea si Adrian Nastase.

"Guvernul Tariceanu a dat mereu vina pe debitele mari, pe fortele naturii in loc sa faca ceva sa previna astfel de calamitati. Romania nu are nevoie de discursuri populiste ci are nevoie de o strategie pe termen lung cu privire la combaterea inundatiilor. Degeaba spune Tariceanu ca va investi 6% din PIB in urmatorii 6 ani, cand el nu a investit nimic in acesti 4 ani de guvernare", a declarat Geoana.

Geoana considera ca in Romania nu s-a investit deloc in infrastructura hidrologica:

"Trebuie sa depasim acest joc patetic si penibil de imagine in care presedintele si ministrii din cabinetul Tariceanu se intrec in teledonuri, vizite in zonele calamitate si intreceri cu elicopterele", a mai adaugat Geoana.