PD-L, cu 38%, PSD, cu 26% si PNL, cu 16 procente, ar fi singurele formatiuni care ar intra in Parlament, in cazul in care saptamana viitoare ar avea loc alegeri, releva un sondaj Insomar dat publicitatii duminica, citat de Realitatea Tv. Celelalte partide nu ar indeplini pragul de 5 procente - UDMR ar obtine 4%, iar PRM, doar 3% din voturi.

In ceea ce priveste cursa pentru Palatul Cotroceni, Traian Basescu ar avea cele mai mari sanse, cu 58% din optiunile de vot, urmat, la foarte mare distanta, de Sorin Oprescu, cu 12 procente, Adrian Nastase, cu 11%, Mugur Isarescu, cu 6% si Teodor Melescanu, cu 5 procente.

In privinta viitorului premier, 24% dintre repondenti au declarat ca si l-ar dori in fruntea Guvernului pe europarlamentarul democrat-liberal Theodor Stolojan. Actualul prim-ministru, Calin Popescu Tariceanu, este preferat de 19% dintre cei chestionati, liderul PSD, Mircea Geoana de 17%, iar omul de afaceri Ion tiriac, de 13%.

La capitolul "increderea in personalitatile politice", de cea mai mare cota se bucura presedintele Traian Basescu, cu 49%. El este urmat de Theodor Stolojan cu 33%, Calin Popescu Tariceanu cu 26%, Mircea Geoana cu 24 si Emil Boc cu 23% cota de incredere.

Sondajul Insomar a fost realizat in perioada 22 - 30 iulie, pe un esantion reprezentativ de 1506 persoane, si are o marja de eroare de +/- 2,8%.