Consiliul de Coordonare Judetean Extraordinar al PD-L Constanta, convocat de membrii exclusi din partid, a desemnat, sambata, o noua conducere a organizatiei, in fruntea careia a fost ales Constantin Chirila, informeaza NewsIn. Cei exclusi de conducerea centrala, in urma slabelor rezultate de la alegeri, au refuzat sa accepte autoritatea liderului interimar Ion Popescu si a conducerii numite de la Bucuresti.

Reuniunea s-a desfasurat sambata la Casa de Cultura din Constanta si la ea au participat 639 de membri ai filialei, printre care si cei peste 20 de membri exclusi. Constantin Chirila, fost consilier judetean si fost vicepresedinte al organizatiei, exclus din partid, a fost ales presedinte. Totodata, a fost aleasa si noua componenta a Biroului Permanent Judetean.

La intrunirea de la filiala Constanta a PD-L au mai participat consilierul judetean Mihai Petre si deputatul Stelian Dutu, care au criticat actuala conducere si au decis ridicarea sanctiunilor aplicate membrilor exclusi.

Participantii la CCJ au mers apoi la sediul organizatiei judetene a PD-L Constanta, pentru a instala noua conducere a partidului.

Scandalui din PD-L Constanta a izbucnit dupa alegerile locale din iunie. Ca urmare a rezultatului slab de la alegerile locale, conducerea organizatiei locale a fost demisa. La conducerea interimara a filialei a fost numit avocatul Ion Poescu, fost candidat al partidului la sefia Consiliului Judetean. Conducerea interimara a demis peste 20 de membri, printre care si consilieri judeteni, care si-au pierdut cu acesta ocazie mandatul. Acestia au adus insa acuzatii grave la adresa Elenei Udrea si a lui Valeriu Stoica, responsabili de la centru pentru democrat-liberalii constanteni, carora le-au cerut sa-si asume si ei esecul de la alegeri.

Exclusii s-au bucurat insa de sprijinul mai multor primari si consilieri din localitati ale judetului Constanta, dar si de al altor membri ai organizatiei. Ei au acuzat actuala conducere interimara de faptul ca a pornit o vanatoare de vrajitoare si ca foloseste practici "securisto-comuniste" impotriva membrilor organizatiei. In urma cu doua saptamani, fosta conducere a PD-L Constanta a votat demiterea conducerii interimare, invalidarea deciziei de dizolvare a vechiului Birou Permanent Local si convocarea de urgenta a unui Consiliu de Coordonare Judetean, a carui reuniune a avut loc sambata.

La mijlocul lunii iulie, presedintele democrat-liberalilor, Emil Boc, a afirmat ca "in filiala Constanta exista o singura structura de conducere, cea validata de Biroul Permanent National". Boc a subliniat ca interimatul asigurat la Constanta de Ion Popescu isi mentine autoritatea "fara echivoc".