Senatorul Ion Solcanu, care si-a dat demisia recent din PSD, ar putea reveni in partid, "intr-o alta formula de conducere", anunta Mediafax. El ii reproseaza actualului lider PSD, Mircea Geoana, ca a comis numeroase erori, printre care suspendarea presedintelui Basescu si "decizia de a scoate fostul PD din Guvern si aducerea acestui partid in opozitie langa PSD".

"Dupa ce am plecat din PSD, m-au sunat multi oameni din tara. Le-am spus ca nu voi infiinta un nou partid. Eu nu pot sa fiu altceva decat social-democrat. Poate voi fi din nou in PSD, intr-o alta formula de conducere centrala si locala. In formula de azi, partidul a facut atatea erori", a afirmat Ion Solcanu.

El a evitat sa spuna cine ar fi persoana potrivita pentru a prelua conducerea PSD, marginindu-se sa afirme ca "Adrian Nastase e un lider de anvergura".

Senatorul Solcanu a declarat ca isi mentine decizia de a nu mai candida la alegerile parlamentare din toamna, afirmand totodata ca a primit deja oferte din partea a doua partide pentru a candida, in timp ce unii apropiati il sfatuiesc sa candideze ca independent.

"Am spus ca ma retrag si ma tin de cuvant. Am proiecte stiintifice importante, voi fi la catedra. Daca lucrurile se vor schimba la varful partidului, pot lua in calcul o eventuala revenire", a spus Solcanu.

Senatorul Ion Solcanu a demisionat din PSD pe 19 iulie, reprosand faptul ca a fost marginalizat in cadrul filialei iesene a PSD. La o zi dupa demisia sa din PSD, Solcanu a afirmat ca asteapta aparitia unui partid social-democrat autentic in care s-ar putea inscrie, el spunand ca exista semnale in acest sens.

Demisia lui Solcanu a aparut la doua zile dupa ce presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anuntat ca nu va mai candida pentru viitorul Parlament.