Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat convocarea unei sesiuni extraordinare a forului pe data de 13 august, pentru a dezbate cererea presedintelui Traian Basescu de avizare a urmaririi penale a fostilor si actuali parlamentari.

Decizia a fost aprobata cu 5 voturi pentru si 3 impotriva. Deputatii PSD si PC s-au pronuntat impotriva convocarii sesiunii. Sesiunea extraordinara va avea loc miercuri, 13 august, incepand cu ora 11.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a afirmat ca deputatii vor dezbate atat solicitarea presedintelui Traian Basescu, cat si un raport al premierului Calin Popescu Tariceanu despre efectele inundatiilor si masurile luate de autoritati.

Senatorii urmeaza sa decida si ei daca vor convoca o sedinta extraordinara a forului pentru dezbaterea cererii presedintelui Basescu. Andrei Alexandru, purtatorul de cuvant al presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat pentru HotNews.ro ca o sesiune extraordinara a Senatului ar putea fi organizata in a doua parte a lunii august, dupa ce Comisia Juridica va prezenta rapoartele cazurilor Paul Pacuraru si Codrut Seres.

Seful statului a solicitat conducerii Parlamentului, pe 28 iulie, organizarea unei sesiuni extraordinare pentru avizarea urmaririi penale a unor fosti ministri si actuali parlamentari, avand in vedere cele mentionate in raportul prezentat in 23 iulie de Comisia Europeana.

Purtatorul de cuvant al presedintelui Traian Basescu, Valeriu Turcan, a declarat ca seful statului a solicitat, in scris, presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului organizarea unei sesiuni extraordinare. Turcan a precizat ca in cerere se face referire la cele mentionate de Comisia Europeana in raportul prezentat in 23 iulie, in legatura cu faptul ca Parlamentul politizeaza unele dosare de mare coruptie.

Cererea adresata saptamana trecuta de seful statului este a doua de acest fel trimisa Legislativului, o solicitare similara fiind transmisa la inceputul vacantei parlamentare.